Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017


Είναι γνωστό ότι το καστανό ρύζι υπερτερεί του λευκού λόγω των θρεπτικών του συστατικών, όπως οι φυτικές ίνες, το μαγνήσιο, το σελήνιο, το μαγγάνιο και το φυλλικό οξύ.

Το καστανό ή μερικώς αναποφλοίωτο ρύζι υφίσταται ελάχιστη επεξεργασία, γι’ αυτό διατηρεί τη φλούδα και το πίτουρο, που το καθιστούν μία πλούσια σε θρεπτική αξία τροφή.

Είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος ή για όσους πάσχουν από διαβήτη, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού του δείκτη.

Το καστανό ρύζι δεν μαγειρεύεται με τον ίδιο τρόπο που μαγειρεύεται το άσπρο ρύζι και ο λόγος είναι η αναλλοίωτη σύνθεσή του.

Έτσι ενώ για να μαγειρέψετε το άσπρο ρύζι χρειάζεστε περίπου 15-25 λεπτά, τα καστανό απαιτεί περίπου μία ώρα και μεγαλύτερη ποσότητα νερού.

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο καστανό ρύζι

1. Χρησιμοποιήστε πολύ νερό. Τοποθετήστε το καστανό ρύζι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με περίπου διπλάσια ποσότητα νερού από αυτή που χρησιμοποιείτε για το λευκό ρύζι.

2. Βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, καθώς έτσι θα αποφύγετε τον υπερβολικό βρασμό.

3. Κρατήστε χρόνο για 30 λεπτά. Μαγειρέψτε το ρύζι ώστε να «κρατάει» λίγο (al dente), προκειμένου να είναι μαλακό στο εξωτερικό, αλλά τραγανό εσωτερικά.

4. Σβήστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να μείνει στο νερό για 10 λεπτά.

5. Σουρώστε το ρύζι και ρίξτε το στην κατσαρόλα. Καλύψτε με το καπάκι και βάλτε το στη χαμηλότερη θερμοκρασία για 10 λεπτά.

6. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΠΗΓΗ: onmed.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!