Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017


Ο ζάμπλουτος Νασέρ αλ Κελαΐφι, o ιδιοκτήτης της γαλλικής ομάδας, Παρί Σεν Ζερμέν, ετοιμάζεται να τινάξει την μπάνκα στον αέρα καλύπτοντας την ρήτρα των 222 εκατομμύριων, του βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ. Η επικείμενη μεταγραφή πέφτει σαν τυφώνας πάνω στην Ευρώπη και την UEFA. Κανένας δεν είναι ακόμη σε θέση να εκτιμήσει τις επιπτώσεις αυτού του μεταγραφικού «Big Bang».

Ο Άραβας μεγαλομέτοχος της Παρί έχει τα χρήματα για να καλύψει το οικονομικό κενό που θα δημιουργηθεί στην ομάδα από τη μεταγραφή οπότε δεν θα έχει το δικαίωμα να αναμιχθεί η FFplay - η Ανεξάρτητη Επιτροπή του Δημοσιονομικού Κανονισμού - για να επιβάλει κυρώσεις.

Ακόμη όμως και να τις επιβληθούν κυρώσεις, μπορεί να πληρώσει το χρηματικό πρόστιμο ή να αντέξει χωρίς μεταγραφές από τον Ιανουάριο του 2018.

Η ρήτρα των 222 εκατ. ευρώ

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε από την ίδια την Μπαρτσελόνα, όταν έβαλε στο συμβόλαιο του παίκτη, την ρήτρα των 222 εκατ. ευρώ, δίνοντας ουσιαστικά το δικαίωμα σε κάθε ενδιαφερόμενο να τον αποκτήσει, καλύπτοντας απλώς την ρήτρα.

Η απόκτηση του Νεϊμάρ από την Παρί, καθιστά την γαλλική ομάδα υπερδύναμη αφού στην πράξη διαλύει κάθε έννοια ανταγωνισμού. Ωστόσο η ίδια κινείται στην πρακτική των παραδοσιακών υπερδυνάμεων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απέναντι στα άλλα clubs. Απλώς τώρα εκείνες πέφτουν θύματα της γαλλικής ομάδας και τους… κακοφαίνεται.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η UEFA θα πρέπει να δώσει αυξημένες και μεγαλύτερες αρμοδιότητες στην επιτροπή του Financial Fair Play ώστε να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις ή να εφαρμοστεί το Salary Cap όπως στο ΝΒΑ.

Ακολούθησε την καρδιά του

Όσο αφορά τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, φαινόταν εδώ και καιρό ότι είχε πάρει την απόφασή του να χαράξει τον δικό του δρόμο, ξεφεύγοντας από τη σκιά του Μέσι, αλλά και από τα οικονομικά δεδομένα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θα έχει ετήσιες απολαβές 30 εκατομμυρίων ευρώ. Η γαλλική ομάδα θα του καλύπτει την εφορία όπως έκανε με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και τον Τιάγκο Σίλβα.

Ο 25χρονος Νεϊμάρ έδωσε κανονικά το παρών στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα το πρωί της Τετάρτης. Έφθασε λίγο μετά τις 09:00 ώρα Ισπανίας στο "Ciutat Esportiva Joan Gamper", ενώ τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στη Σανγκάη, συμμετέχοντας σε μία εκδήλωση χορηγού της "Μπάρτσα". Κατά την είσοδό του δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Η μεταγραφή επιβεβαιώθηκε μέσω… Μέσι

Την απόφασή του να μετακομίσει από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι την γνωστοποίησε εμμέσως πλην σαφώς ο Βραζιλιάνος απαντώντας σε αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Μέσι στο instgram.

Μετά την πρωινή προπόνηση ο αρχηγός της Μπάρτσα έγραψε: «Ήταν μεγάλη ευχαρίστηση που μοιράστηκα όλα αυτά τα χρόνια μαζί σου, φίλε μου. Σου εύχομαι καλή τύχη στο νέο κεφάλαιο της ζωής σου. Τα λέμε σύντομα. Με πολλή αγάπη».

Για να του απαντήσει ο Νείμάρ σε σχόλιο από κάτω από την ανάρτηση: «Σε ευχαριστώ, αδερφέ. Θα μου λείψεις κι εσύ, δικέ μου!».



Όμως τόσο η Μπαρτσελόνα όσο κι η ισπανική λίγκα είναι αποφασισμένες να μπλοκάρουν τη μεταγραφή, στηριζόμενες στους κανονισμούς του Financial Fair Play.

Ο μάνατζερ του Νεϊμάρ, Βάγκνερ Ριμπέιρο ανακοίνωσε, μέσω twitter, ότι βρίσκεται στο Παρίσι. O Βραζιλιάνος ατζέντης ανέβασε μία φωτογραφία στο δημοφιλές social media απ' το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει, έχοντας ως θέα τον Πύργο του Άιφελ. Μάλιστα, στο μήνυμά του, αναφέρει πως «το Παρίσι είναι υπέροχο, ο Πύργος του Άιφελ, το κρασί, η γαστρονομία και το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ».
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!