Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Γυναίκα εξομολογείται την εμπειρία του
Μια νεαρή γυναίκα της οποίας ο καφές αποτελούσε την καθημερινή πρωινή της συνήθεια, αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα και να δει τι θα συμβεί στον οργανισμό της, στην περίπτωση που θα τον έκοβε για ένα μήνα.
Αφού λοιπόν το έκανε, τώρα μοιράζεται την εμπειρία της στο διαδίκτυο και οι αλλαγές που έχει βιώσει εντυπωσιάζουν.
Διαβάστε αναλυτικά όλην τη διαδικασία που ακολούθησε, εβδομάδα ανά εβδομάδα και ίσως πειστείτε και εσείς να μειώσετε τις ποσότητες της καφεΐνης που καταναλώνετε καθημερινά.
Εβδομάδα 1η:
Η πρώτη μέρα ήταν πραγματικά και η πιο δύσκολη, ενώ γενικά και για όσες ακολούθησαν έπειτα, η γυναίκα ένιωθε συνεχώς νυσταγμένη και δε μπορούσε να συγκεντρωθεί. Μάλιστα δοκίμασε διάφορες εναλλακτικές, όπως το πράσινο τσάι, το ρόφημα από ραδίκια και τις φρουτοσαλάτες με ξηρούς καρπούς, οι οποίες τη βοήθησαν κάπως.

Εβδομάδα 2η:
Στην αρχή της δεύτερης εβδομάδας, παραλίγο να σπάσει και να κυλίσει ξανά στον καφέ, καθώς το ρόφημα από ραδίκια που έπινε δεν μπορούσε να την ικανοποιήσει, όμως απέφυγε τον πειρασμό, νιώθοντας περήφανη για τον εαυτό της.

Εβδομάδα 3η:
’ρχισε να κοιμάται πιο εύκολα τα βράδια και σταμάτησε να στριφογυρνά στο κρεβάτι μέχρι να την πάρει ο ύπνος.
Εβδομάδα 4η:
Επίσης πιο εύκολο έγινε και το πρωινό της ξύπνημα. Πλέον ξυπνά κάθε πρωί στις 6 και κάνει όλες της τις δουλειές, ενώ παλαιότερα πατούσε 2-3 φορές αναβολή στο ξυπνητήρι.Όπως η ίδια λέει, κόβοντας τον καφέ κέρδισε καλύτερο ύπνο, καθώς τώρα κοιμάται πιο βαθιά και νιώθει ξεκούραστη μετά από 6 ώρες στην αγκαλιά του Μορφέα, έχει περισσότερη ενέργεια και και δε χρειάζεται καφεΐνη για να ξυπνήσει, ενώ νιώθει πιο ήρεμη γενικά.
Επιπλέον, ο καλύτερος ύπνος την κάνει να δείχνει πιο φρέσκια και παράλληλα εξαφάνισε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια της.
Σύμφωνα με όσα ομολογεί δυο μέρες μετά το πείραμα ήπιε καφέ σε δυο διαφορετικά μέρη, χωρίς όμως αυτός να της κάνει πια κάποια ιδιαίτερη εντύπωση.
Συνοψίζοντας την όλη διαδικασία, η γυναίκα λέει ότι αντιλήφθηκε πως αυτό που την κρατούσε εθισμένη στον καφέ δεν ήταν το ρόφημα αυτό καθαυτό, αλλά όλη η διαδικασία που το συνόδευε, που για την ίδια ήταν σαν μια τελετή.
"Το θέμα είναι ότι όλοι έχουν ανάγκη από μικρές απολαύσεις στη ζωή τους", όμως για τον εαυτό της θέλει να σκέφτεται πράγματα παραπάνω από τον καφέ, όπως τα λουλούδια, το τσάι με μέλι και άλλα που της κάνουν καλό.
Τέλος, αναφέρει ότι δε θέλει να τον κόψει εντελώς και ότι πίνει 1-2 φορές την εβδομάδα, αλλά μόνο καλές ποικιλίες. Δε θέλει ο καφές να αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια της, αλλά να είναι ένα ρόφημα που θα πιει σπάνια και στις κατάλληλες περιστάσεις.

 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!