Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Πόσο κοστίζει μια κηδεία με δημόσια δαπάνη;
Τις τελευταίες μέρες έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τη δημοσία δαπάνη κηδεία του Κ. Μητσοτάκη, την οποία τελικά η οικογένεια του δεν δέχθηκε.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ο νόμος προβλέπει η κηδεια να γίνεται με δημόσια δαπάνη, καθώς και το ποσό που καλύπτει ανά περίσταση.
Να θυμίσουμε πως πρόσφατα οι κηδείες του Στάθη Ψάλτη αλλά και του 17χρονου Έλληνα μουσουλμάνου από την Ροδόπη που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Μόναχο, έγιναν με δημόσια δαπάνη.
Οι περιπτώσεις που προβλέπται δημόσια δαπάνη για κηδεία είναι οι εξής κατηγορίες:
Και αντίστοιχα τα ποσά:
Α΄ Κατηγορία: Μέχρι του ποσού των 3.000,00 €
Κατ’ εξαίρεση τα έξοδα Κηδείας των κηδευομένων δημοσία δαπάνη Προέδρων Δημοκρατίας, Πρωθυπουργών Κοινοβουλευτικών Κυβερνήσεων και Προέδρων Βουλής, καθώς και των ατόμων που κηδεύονται με τιμές Πρωθυπουργού, ορίζονται μέχρι του ποσού των πραγματικών εξόδων και πάντως όχι πάνω από 6.457,00 ΕΥΡΩ.
β. Β΄ Κατηγορία: Μέχρι του ποσού των 2.600,00 €
γ. Γ΄ Κατηγορία: Μέχρι του ποσού των 2.100,00 €
δ. Δ΄ Κατηγορία: Μέχρι του ποσού των 2.000,00 €
2. Για τα άτομα των πιο πάνω κατηγορών που πεθαίνουν στο εξωτερικό και μεταφέρονται στην Ελλάδα και αντίστροφα, χορηγείται πέρα από τα έξοδα της κηδείας της προηγουμένης παραγράφου και ποσό μέχρι 587,00 ΕΥΡΩ για την αντιμετώπιση εξόδων κατασκευής ειδικού φέρετρου, ταρίχευσης και μεταφοράς σωρού.

 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!