Κυριακή 2 Απριλίου 2017


To ανανεωμένο Toyota Yaris συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του ιαπωνικού supermini. Διαθέτει την μεγαλύτερη γκάμα κινητήρων στη κατηγορία που αποσπά το μεγαλύτερο μερίδιο της ελληνικής αγοράς.

Ειδικότερα, τo ανανεωμένο Toyota Yaris εξοπλίζεται με υβριδικό σύστημα κίνησης που απαρτίζεται από έναν βενζινοκινητήρα 1.5 και έναν ηλεκτρικό κινητήρα, δύο βενζινοκινητήρες τον γνωστό 1.0 και τον καινούργιο 1.5 καθώς και με τον διακεκριμένο ντίζελ 1.4 D-4D.

Ο νέος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρα 1.5, αντικαθιστά το μοτέρ 1.33. Αποδίδει 111 ίππους και μέγιστη ροπή 13,χλγμ. στις 4.400 rpm. Καλύπτει τα μελλοντικά πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6c.

Ο 3-κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.0, δίνει έμφαση στη βελτίωση των επιδόσεων, τη μείωση των εκπομπών ρύπων καθώς και των επιπέδων θορύβων και κραδασμών.

Πληροί τα πρότυπα Euro 6, και πετυχαίνει επίπεδο θερμικής απόδοσης – το ποσοστό της ενέργειας που περιέχεται στο καύσιμο και μετατρέπεται σε μηχανική ενέργεια – πάνω από 37%, που είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα για βενζινοκινητήρα μαζικής παραγωγής που κατά μέσο όρο έχει θερμική απόδοση μεταξύ 30 και 35%.

Οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί από 110 σε 99 γραμ./χλμ. O καταξιωμένος πετρελαιοκινητήρας 1.4D-4D παραμένει στη γκάμα του Yaris.

Ωφελείται από μετατροπές οι οποίες στοχεύουν στη μείωση θορύβων και κραδασμών.

Με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, φτάνει στην τελική ταχύτητα
real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!