Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Η Μπαρτσελόνα έκανε το αδιανόητο: Τρελή πρόκριση κόντρα στην Παρί!
Ένα... θαύμα ήθελε η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, μετά το 0-4 του πρώτου αγώνα – και το πέτυχε με τον πιο απίθανο τρόπο, παίρνοντας τη νίκη με 6-1 και πετυχαίνοντας μία άνευ προηγουμένου ανατροπή, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League! Μία πρόκριση που πανηγύρισε απόψε και η Ντόρτμουντ, που επικράτησε της Μπενφίκα με 4-0, ανατρέποντας το εις βάρος της 0-1 του πρώτου αγώνα.

Όλα τα φώτα βέβαια ήταν στραμμένα στο Καμπ Νου, καθώς η Μπαρτσελόνα καλείτο να κάνει κάτι που φαινόταν αδύνατο, ακόμα και για την ίδια: να ανατρέψει το εις βάρος της 0-4 στο πρώτο παιχνίδι στο Παρίσι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Και οι πρώτοι οιωνοί ήταν ιδανικοί για την Μπαρτσελόνα: μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα, μετά από ένα μπέρδεμα στην περιοχή της Παρί, ο Σουάρες πήρε την κεφαλιά και ο Τραπ απέκρουσε, με την μπάλα όμως να έχει περάσει ήδη τη γραμμή του τέρματος και τους Καταλανούς να ανοίγουν το σκορ νωρίς-νωρίς.

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να έχει την υπεροχή, κλείνοντας τους Γάλλους στα καρέ τους, και τελικά στο 40' ο Κουρζάουα με ένα παράξενο αυτογκόλ, μετά από ωραία ενέργεια του Ινιέστα, έγραψε άθελά του το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Όταν δε στο 49' ο Μέσι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (που κέρδισε ο Νεϊμάρ από τον Μενιέ) έκανε το 3-0, τότε και οι πιο απαισιόδοξοι φίλοι της Μπαρτσελόνα πίστεψαν ότι το θαύμα ήταν κοντά, καθώς η ομάδα τους χρειαζόταν ένα μόνο γκολ ακόμα για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα!

Και το γκολ ήρθε στο 62' – μόνο που το πέτυχε ο Καβάνι, μειώνοντας σε 3-1 και βάζοντας ταφόπλακα (ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν όλοι) στο όνειρο των “μπλαουγκράνα”, που πλέον χρειάζονταν άλλα τρία γκολ για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση...

Χρειάστηκαν 25 λεπτά για να "ξυπνήσει" η Μπαρτσελόνα, όμως όταν ξύπνησε... έκανε το αδιανόητο: στο 88' πέτυχε και τέταρτο γκολ με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ, ενώ στο 90' ο Σουάρες κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα και πάλι ο Νεϊμάρ κάνοντας το σκορ 5-1!

Και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νεϊμάρ έβγαλε τη σέντρα, βρήκε τον Σέρχι Ρομπέρτο και αυτός με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 6-1!



Την ίδια στιγμή στη Γερμανία, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά για την Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου κόντρα στην Μπενφίκα: μόλις στο 4ο λεπτό ο Ομπαμεγιάνγκ με κοντινή κεφαλιά “ισοφάρισε” το σκορ του πρώτου αγώνα, θέτοντας τη βάση για την πρόκριση, η οποία κρίθηκε μέσα σε τρία λεπτά, με τον Πούλισιτς με ωραίο πλασέ στο 59' να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του και τον Ομπαμεγιάνγκ και πάλι από κοντά να δίνει άνετο προβάδισμα με 3-0 στην Ντόρτμουντ.

Η Μπενφίκα δεν κατάφερε ουσιαστικά ποτέ να επιστρέψει στο ματς μετά τα δύο διαδοχικά γκολ που δέχθηκε, παραδίδοντας τα όπλα, με τον Ομπαμεγιάνγκ να σημειώνει και τρίτο γκολ στο 85' προ κενής εστίας, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!