Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Τι πρέπει να ξέρετε για να είστε υγιείς όλο τον χειμώνα
Η υγεία είναι το Α και το Ω στη ζωή μας. Χωρίς αυτή δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα. Μιας και λοιπόν έχουμε χειμώνα, και οι ιώσεις παίρνουν και δίνουν, καλό είναι να φροντίσετε τον εαυτό σας και να ακολουθήσετε κατά γράμμα τα ακόλουθα έξι tips, για να είστε όσο το δυνατόν περισσότερο υγιείς γίνεται, και να διεκπεραιώνετε με επιτυχία τις υποχρεώσεις σας.
1. Βάλτε την άσκηση στο καθημερινό σας πρόγραμμα! Γιατί; Μα φυσικά γιατί σας χαρίζει ευεξία, βελτιώνει την φυσική σας κατάσταση, αλλά και τη διάθεσή σας. Επιπλέον, η εντατική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο εμφραγμάτων. Θέλετε να ακούσετε κι άλλα;
2. Αγαπάτε τον καφέ και δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτόν. Δεν διανοείστε να φύγετε από το σπίτι αν δεν απολαύσετε το καφεδάκι σας. Και εκεί που θα πάτε (σχολή, δουλειά) φυσικά πίνετε και έναν δεύτερο. Το ξέρατε όμως ότι η υπερβολική κατανάλωση καφέ προσθέτει αρκετούς παραπάνω χτύπους στον καρδιακό σας παλμό ανά λεπτό; Τι σημαίνει αυτό; Γίνεστε πιο ευερέθιστοι και αγχώδεις. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να περιοριστείτε στη μια κούπα καφέ την ημέρα.
3. Γνωρίζατε ότι υπάρχουν τροφές – σύμμαχοι της υγείας μας; Βάλτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τις παρακάτω αντικαρκινικές τροφές και θωρακίστε τον οργανισμό σας: ντομάτα, πράσινο τσάι, κουρκουμάς, μπρόκολο, λιπαρά ψάρια, ελαιόλαδο, πορτοκάλι, φράουλες.
4. Όσον αφορά τη διατροφή, μην ξεχνάτε τα Ω3 λιπαρά, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού σας. Εντάξτε στη διατροφή σας τις ακόλουθες τροφές: σολομό, ανάλατους ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, σαρδέλα (και γενικότερα όλα τα λιπαρά ψάρια). Ερευνητές απέδειξαν πως οι τροφές που είναι πλούσιες σε Ω3 λιπαρά αυξάνουν τη ροή του αίματος και καταπολεμούν την αρθρίτιδα.
5. Αν θέλετε να προστατεύσετε τον οργανισμό σας από ιώσεις και κρυολογήματα, καλό θα ήταν να βάλετε το… σκόρδο στη ζωή σας, παρότι έχει έντονη μυρωδιά. Οι θειικές ενώσεις που περιέχει, συμβάλουν στην αύξηση της δραστικότητας των λεμφοκυττάρων Τ και των μακροφάγων, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του κρυώματος.
6. Να τρώτε φρούτα και λαχανικά εποχής, και να πίνετε φυσικούς χυμούς από πορτοκάλι που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ακόμη, μία κουταλιά με μέλι και κανέλα κάθε πρωινό, θα θωρακίσει τον οργανισμό σας απέναντι σε διάφορες ασθένειες.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!