Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017


Σοκ στη ρωσική και την παγκόσμια κοινή γνώμη προκαλεί η είδηση ότι ένας νεαρός ποιητής με υψηλότατο δείκτη νοημοσύνης, όπως λέγεται, σκότωσε τη σύντροφό του και στη συνέχεια έφαγε το μυαλό της και ήπιε το αίμα της.
Ο Ντμίτρι Λούκιν από το Βαλντάϊ της περιοχής Νόβγκοροντ στη βορειοδυτική Ρωσία, ομολόγησε το άγριο έγκλημα εις βάρος της Όλγας Μπ. -αγνώστων λοιπών στοιχείων- την οποία γνώρισε μέσω των social media.
Τοπικά ΜΜΕ περιγράφουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το φονικό: ο ηλικίας 21 ετών ποιητής γιόρταζε στις 8 του περασμένου Μαϊου την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με τη φίλη του πίνοντας κρασί, όταν τη στραγγάλισε μ’ ένα μαξιλάρι. Στη συνέχεια χτύπησε το θύμα του στο κεφάλι με ένα μπουκάλι κρασιού, την μαχαίρωσε στο στήθος τέσσερις φορές και χρησιμοποίησε ένα σφυρί για να σπάσει το κρανίο της. Ατάραχος ο αιμοσταγής δολοφόνος έφαγε κατόπιν το μυαλό της γυναίκας, ήπιε το αίμα της, ακρωτηρίασε τη σορό της κι έφυγε παίρνοντας μαζί του το τάμπλετ της και μια λακ μαλλιών.
Ψυχίατροι που τον εξέτασαν τον έκριναν «υγιή και εχέφρονα» και τώρα ο αιμοδιψής κανίβαλος αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης για το φόνο της φίλης του και τη βεβήλωση της σορού της.
«Μου άρεσε η γεύση του μυαλού τους. Κι έτσι αποφάσισα να ξαναδοκιμάσω. Στη συνέχεια στράγγιξα λίγο απ’ το αίμα της σ’ ένα ποτήρι και μάζεψα κι εκείνο που είχε χυθεί στο πάτωμα. Χρειαζόμουν αίμα για να συνοδεύσω το φαγητό μου», φέρεται να είπε με απάθεια στην ανάκριση.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο Λούσιν είχε γραφεί συνδρομητής σ’ έναν ιστότοπο με την επωνυμία «Ο Κόσμος των Μανιακών και των Κατά Συρροήν Δολοφόνων» κι ήταν θαυμαστής του Aμερικανού φονιά Τζέφρι Λάιονελ Ντάμερ, ο οποίος είχε βιάσει και δολοφονήσει 17 αγόρια και άνδρες στο διάστημα μεταξύ 1978 και 1991.
Ο Αμερικανός δολοφόνος κατά συρροήν Τζέφρι Λάιονελ Ντάμερ, θαυμαστής του οποίου δήλωσε ο Λούσιν (Φωτογραφία: Wikipedia/Milwakee police)
Στην αναπαράσταση του φόνου ο Λούσιν φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «κάτι έκανε κλικ στο μυαλό» του πριν το φόνο κι ότι την ώρα που το θύμα του ψυχορραγούσε εκείνος ζωγράφισε ένα σατανικό σύμβολο στην πόρτα και την ξεκοίλιασε.
Ο Λούσιν θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο τον ερχόμενο Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!