Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Έρευνα: Οι γονείς «ξεχωρίζουν» περισσότερο τις κόρες ή τους γιους;
Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Ράτγκερς στο Νιού Τζέρσι αποκαλύπτει αν τελικά οι γονείς ευνοούν περισσότερο το ένα παιδί τους έναντι του άλλου, λόγω φύλου.
Το συμπέρασμα της έρευνας, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Consumer Psychology, δείχνει ότι οι γονείς φέρονται ισότιμα στα παιδιά τους σε όλους τους τομείς εκτός από έναν: τα χρήματα.
Αν και το 90% των γονιών με τους οποίους μίλησε η Κριστίνα Ντουράντε, καθηγήτρια μάρκετινγκ του πανεπιστημίου, δήλωσε ότι δεν ξεχωρίζει τα παιδιά του, στα οικονομικά ζητήματα, αυτό δεν φάνηκε να ισχύει.
Τα αποτελέσματα τεσσάρων πειραμάτων έδειξαν ότι οι μητέρες είναι πιο πιθανό να επενδύσουν χρήματα στις κόρες τους και οι πατεράδες να επενδύσουν στους γιους.
Σε ένα από τα πειράματα, οι συμμετέχοντες, που όλοι είχαν έναν γιο και μια κόρη, έλαβαν 25 δολάρια, τα οποία έπρεπε να τα δώσουν σε ένα από τα δύο παιδιά τους. Η πλειοψηφία των μητέρων το έδωσε στις κόρες τους και η πλειοψηφία των πατεράδων στους γιους τους.
Οι συμμετέχοντες έδειξαν επίσης να ευνοούν τα παιδιά του ίδιου φύλου και σε θέματα κληρονομιάς.
Σύμφωνα με την Ντουράντε, αυτή η προκατάληψη φαίνεται να ισχύει και στον εργασιακό χώρο. Για παράδειγμα, αν μια γυναίκα είναι υπεύθυνη για τις προαγωγές, είναι πολύ πιο πιθανό να τις δώσει σε γυναίκες συναδέλφους παρά σε άνδρες και το αντίστροφο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!