Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017


Η αύξηση της ασφάλειας σε συναυλίες είναι ο σκοπός συστήματος αναγνώρισης προσώπου από την ιαπωνική Tapirs.co- σε μια περίοδο όπου το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται στην επικαιρότητα.

«Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου ταυτοποιεί ένα πρόσωπο ελέγχοντας δύο φωτογραφίες του- μια που είχε καταχωρηθεί εκ των προτέρων, όταν αγοράζατε το εισιτήριο, και μια άλλη που τραβιέται όταν μπαίνετε σε μια συναυλία» είπε στο Reuters ο Τακάκι Τομισάβα, executive managing director της εταιρείας.



Το σύστημα χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία από το 2014, και μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μεγάλων εκδηλώσεων, με πάνω από 100.000 άτομα- αναγνωρίζοντας τον κάτοχο του εισιτηρίου και ορίζοντάς του μια θέση στον χώρο, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της διαδικασίας ταυτοποίησης κατά 30%, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Ελέγχοντας όλες αυτές τις πληροφορίες, ποιος μπήκε, ποιος βγήκε και πότε, μπορούμε να δούμε τι είδους άνθρωποι πηγαίνουν σε μια συναυλία ή χώρο εκδηλώσεων και εάν υπάρχει ανάμεσά τους κάποιος ύποπτος ή όχι» πρόσθεσε ο Τομισάβα- συμπληρώνοντας πως το σύστημα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για την αποτροπή του φαινομένου της μεταπώλησης εισιτηρίων συναυλιών σε «φουσκωμένες» τιμές.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!