Τρίτη 9 Μαΐου 2017


Το ποσό των 2000 ευρώ προσφέρει ένας δήμαρχος στην Ιταλία προκειμένου να προσελκύσει ανθρώπους να κατοικήσουν στο χωριό του το οποίο βρίσκεται στην απομακρυσμένη περιοχή της Λιγουρίας, στα βορειοδυτικά της χώρας. Το ενοίκιο μάλιστα για τους νέους κατοίκους ορίζεται στα μόλις 50 ευρώ τον μήνα.
Η Μπορμίντα με μόλις 394 κατοίκους τείνει να μετατραπεί σε «χωριό φάντασμα»: Ο πληθυσμός της έχει μειωθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες καθώς οι νέοι αναζητούν εργασία στην κοντινότερη πόλη της Σαβόνα ή και πιο πέρα.
Έτσι ο δήμαρχος Daniele Galliano αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα και να “δωροδοκήσει” νέους κατοίκους προκειμένου να δώσει ζωή στην περιοχή του.
Οι λεπτομέρειες της προσφοράς πρέπει να εγκριθούν από το τοπικό συμβούλιο, έγραψε ο Galliano στη σελίδα του στο Facebook.
Αν περάσει η πρόταση, από το 2018 όποιος μετακομίσει στη Μπορμίντα – είτε νοικιάσει είτε αγοράσει ακίνητο- θα τού δοθούν 2.000 ευρώ.
Όσον αφορά στο χαμηλό ενοίκιο, κάτι που αναμένεται να εγκριθεί εντός των επόμενων δύο μηνών, ένα μικρό ακίνητο θα κοστίζει μόλις 50 ευρώ τον μήνα ενώ ένα πιο ευρύχωρο δε θα υπερβαίνει τα 120 ευρώ.
«Εξακολουθούμε να επεξεργαζόμαστε το σχέδιο, αλλά όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να ζήσουν εδώ» δήλωσε ένας τοπικός σύμβουλος. «Είμαστε μια μικρή κοινότητα, αλλά πολύ φιλόξενοι. Είμαστε σε μια ορεινή περιοχή αλλά όχι μακριά από τη θάλασσα – είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής και ο αέρας είναι πολύ καθαρός».
Η δημοσίευση του Γκαλιάνο στο Facebook συγκέντρωσε μεγάλη αποδοχή από πιθανούς νέους κατοίκους, με μερικούς να λένε πως θα παραιτηθούν από τα μετρητά σε αντάλλαγμα μιας εργασίας στην πόλη.
Πώς είναι όμως η ζωή στην Μπορίμπα; Ο Οντόνε Τζιουζέπε, ιδιοκτήτης ενός από τα τέσσερα εστιατόρια της πόλης, δήλωσε: «Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να κάνεις εδώ. Αλλά η ζωή είναι τόσο απλή, έχουμε δάση, κατσίκες, την εκκλησία και πολλά καλά φαγητά. Η ζωή είναι σίγουρα χωρίς άγχος».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!