Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Stealthing: Η επικίνδυνη νέα μόδα στο σeξ
Αυξάνεται με ρυθμούς επιδημίας και ο νόμος ήρθε να προστατεύσει τις γυναίκες, γιατί τα θύματα ήταν εντελώς απροστάτευτα. Το stealthing είναι η πρακτική της αφαίρεσης του προφυλακτικού κατά τη συνουσία, χωρίς τη γνώση ή τη συναίνεση της γυναίκας. Είναι πολύ σοβαρό θέμα, όχι μόνο για τους προφανείς λόγους υγείας, αλλά επειδή, σύμφωνα με δικαστικές κρίσεις, μπορεί να θεωρηθεί μια μορφή σεξουαλικής επίθεσης που πολλοί άνδρες έχουν παραδεχτεί ότι κάνουν!
Ξεκίνησε σαν παιχνίδι στα social media, αλλά η ευρεία αποδοχή που βρήκε κυρίως στις νεαρές ηλικίες το έχουν νούμερο ένα κίνδυνο για μετάδοση αφροδίσιων νοσημάτων. Πολλά από τα θύματα, δεν το καταλαβαίνουν καν κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, αλλά επειδή οι θύτες το αναρτούν στα social media, το μαθαίνουν εκ των υστέρων.
Και εδώ έρχεται ο νόμος, και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, να ισορροπήσει την κατάσταση. Οποιαδήποτε τέτοια ανάρτηση είναι ποινικό αδίκημα, οποιαδήποτε καταγγελία από θύμα, ότι αναγκάστηκε να κάνει σeξ, χωρίςπροφύλακη επισύρει μήνυση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ποινικό δικαστηρίο στην Ελβετία, το οποίο απεφάνθη ότι αν η χρήση προφυλακτικού στο σεξ είναι “αναμενόμενη αλλά δεν εφαρμοστεί”, τότε νομικά η πράξη της συνουσίας μπορεί να θεωρηθεί σεξουαλική επίθεση. Με καταδίκη ενός ενήλικου σε 30 μήνες φυλακή για δόλια αφαίρεση προφυλαχτικού κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!