Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017


Τα φυσικά συστατικά ομορφιάς είναι παντού, ακόμα και στον κήπο σου. Οι περισσότεροι αισθητικοί και οι επιστήμονες που ασχολούνται με την κοσμετολογία, τονίζουν τους κινδύνους που μπορεί να ενέχουν κάποια χημικά καλλυντικά και προτείνουν έξυπνες και οικονομικές μεθόδους ομορφιάς με φυσικά προϊόντα που δεν επιβαρύνουν την υγεία. Διαβάστε για την λεβάντα, τη ντομάτα και τα μούρα και εντάξτε τα στην καθημερινή σας προσωπική περιποίηση. Το δέρμα σας θα τα λατρέψει.
Λεβάντα
Η λεβάντα είναι άριστο υλικό για μάσκες ομορφιάς, καθώς έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Το αιθέριο έλαιό της ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος στο δέρμα, έχει αντισηπτική και αποτοξινωτική δράση και παράλληλα ευνοεί την ανάπλαση των κυττάρων. 2-3 σταγόνες στο μαξιλάρι σας θα σας βοηθήσουν επίσης να κοιμάστε πιο ήρεμα. Επίσης, ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα, αυξάνοντας έτσι τη ροή του οξυγόνου και των θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα του δέρματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των σημαδιών της γήρανσης όπως ρυτίδες και λεπτές γραμμές.  Η λεβάντα βοηθά στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας και γενικότερα θρέφει τα μαλλιά. Το λάδι λεβάντας έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να καταπολεμήσουν τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις και ακμή, μειώνοντας έτσι το πρήξιμο και την ερυθρότητα.
Τομάτα
Η τομάτα κρύβει ένα ποσοστό ρεκόρ σε βιταμίνη Α και C, μικροστοιχεία, λυκοπένιο, βήτα-καροτένιο, μέταλλα (σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο), απαραίτητα μόρια για να καταπολεμήσουν τον εκφυλισμό των κυττάρων. Όλα τα παραπάνω αποτελούν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν αποτελεσματικά την άμυνα του οργανισμού μας. Προκειμένου να επωφεληθεί και η επιδερμίδα μας από την ισχυρή αυτή αντιοξειδωτική δράση της ντομάτας,  οι ειδικοί της κοσμετολογίας συμπεριέλαβαν τα συστατικά της σε φροντίδες προσώπου, σε κρέμες αντιγήρανσης και αντηλιακά gel. Το βήτα-καροτένιο και το λυκοπένιο ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης και λειτουργούν ως φωτοπροστατευτικά. Τέλος, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας σε βιταμίνες A, C και Ε, μέταλλα και μικροστοιχεία, η ντομάτα αποκτά μια καθαριστική και λειαντική δύναμη, κατάλληλη για τα πιο θαμπά δέρματα και με τάση ακμής, ενώ τα σάκχαρα της έχουν απαλυντικές ιδιότητες που ταιριάζουν κυρίως στα ευαίσθητα δέρματα.
Μούρα
Μούρα, μαύρα, μπλε, κόκκινα και λευκά. Όλα ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Τα μούρα έχουν αποδειχθεί ότι είναι από τις πιο υγιεινές τροφές στον πλανήτη. Τα πιο γνωστά και διαδεδομένα μούρα είναι οι φράουλες,  τα σμέουρα (raspberries), τα βατόμουρα (blackberries), τα βακκίνια (blueberries), τα μύρτιλλα (bilberries). Bέβαια, τα τελευταία χρόνια ανακαλύψαμε και τα θαυματουργά goji και acai berries. Θεωρούνται ελιξίριο της νεότητας. Τα  καροτενοειδή που περιέχουν αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά προλαμβάνουν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα, αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!