Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017


Απλήρωτοι θα μείνουν, όπως όλα δείχνουν, περίπου 1.000 συμβασιούχοι σε δήμους της Θεσσαλονίκης, καθώς, σε αντίθεση με την Αθήνα, δύο στους τρεις Επιτρόπους του νομού δεν υπογράφουν τα σχετικά εντάλματα πληρωμής τους.
Συγκεκριμένα, όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση εκπροσώπων του Συλλόγου  Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτ. Επιχειρήσεων Ν. Θεσ/νίκης, τόσο η Επίτροπος που ελέγχει τον κεντρικό δήμο όπου εργάζονται 700 συμβασιούχοι όσο και η συνάδελφός της που έχει στην ευθύνη της τους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης που εργάζονται περί τους 200 με 300, έχουν ήδη στείλει ανυπόγραφα τα εντάλματα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου, εκεί να ληφθεί η τελική απόφαση.
Το πιθανότερο είναι ότι ένα από τα τμήματά του (πιθανότατα το 1ο που έχει στην αρμοδιότητα του τα εργασιακά θέματα), θα λάβει σχετική απόφαση τους επόμενους μήνες, ωστόσο, ακόμη κι αν είναι θετική για τους εργαζόμενους, κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς από τη μέχρι τώρα εμπειρία, θα οδηγήσει σε καθυστέρηση πληρωμής των συμβασιούχων από δύο έως και πέντε μήνες!
Να σημειωθεί ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, σε αντίθεση με τους δύο συναδέλφους του, ο τρίτος Επίτροπος του νομού Θεσσαλονίκης που στεγάζεται στο δήμο Καλαμαριάς έχει ήδη υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής και οι συμβασιούχοι των δήμων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης θα λάβουν κανονικά τη μισθοδοσία τους στις 10 Μαρτίου.
Όπως έχει ήδη γράψει η aftodioikisi.gr, πλην της Θεσσαλονίκης «μπλόκο» στους συμβασιούχους έχουν βάλει οι Επίτροπους στους νομούς Πιερίας, Χαλκιδικής, Καβάλας, Κιλκίς, Αρκαδίας αλλά και Λασιθίου στην Κρήτη.
Στην αντίπερα όχθη, μεταξύ άλλων, κανονικά πρόκειται να πληρωθούν οι συμβασιούχοι σχεδόν σε όλη την Αττική, στη Μεσσηνία αλλά και την Λευκάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!