Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017


Αν πιστεύεις πως έχεις βρει το ιδανικό επάγγελμα της ζωής σου, τότε σίγουρα θα αλλάξεις γνώμη μόλις μάθεις πως μία εταιρία από την Νέα Ζηλανδία ψάχνει για εργαζόμενους απ όλο τον κόσμο, προσφέροντάς τους απεριόριστη ετήσια άδεια, ένα μερίδιο από τα κέρδη της εταιρίας και όλα αυτά χωρίς κανέναν περιορισμό στις ώρες εργασίας σου.
Η εταιρία τυχερών παιχνιδιών ονομάζεται Ρόκετβερκς και μπορεί να μοιάζουν όλα αυτά πολύ ουτοπικά για να είναι αληθινά, αλλά όπως αναφέρει ο ιδρυτής της εταιρίας στην Guardian γενικά το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό σε αυτόν το χώρο εργασίας.
Ο Ντιν Χολ ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της εταιρίας δούλευε στο παρελθόν ως αξιωματικός της Πολεμικής- Βασιλικής Αεροπορίας στην Νέα Ζηλανδία.
Η σκληρή εκπαίδευση και ο χρόνος του στο στρατό φαίνεται πως  άλλαξαν τις απόψεις τους σχετικά με τους κανόνες εργασίας, κάνοντας τον να θεωρεί πως το ανθρώπινο δυναμικό είναι το μεγαλύτερο προσόν που μπορεί να έχει κάποιος σε μία εταιρία.
Εκτός αυτού, ακόμη κι αν επισκεφτείς το γραφείο της εταιρίας θα εκπλαγείς από τους μικρούς άτυπους κανόνες τους, καθώς εκεί τριγυρνούν γατάκια για την αντιμετώπιση του άγχους και την Παρασκευή το απόγευμα οι εργαζόμενοι κάνουν διάφορες αθλοπαιδίες για να τελειώσει ευχάριστα η εβδομάδα.
Στην εταιρεία εργάζονται αυτή τη στιγμή περίπου 40 άτομα, ενώ στόχος του Χαλ είναι μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός τους να αυξηθεί στους 100.
Όπως υποστηρίζει ότι αν και οι εργασιακοί όροι που προτείνει ανοίγουν το δρόμο για χαμένες προθεσμίες και άδεια γραφεία, η πρότασή του είναι σχεδιασμένη ώστε να δίνει στους υπαλλήλους την αυτονομία να σχεδιάσουν τις προσωπικές τους ζωές και έτσι όταν έρχονται στην εργασία τους να είναι τελείως απαλλαγμένοι από σκοτούρες.
etairia n zilandia etairia nziland2
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!