Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Η σούπα από μπρόκολο μπορεί να αποτελέσει ένα καλό ορεκτικό, ενδιάμεσο γεύμα ή συνοδευτικό. Παρέχει φυτικές ίνες και βιταμίνες όπως η Α και η C αλλά και φολικό οξύ. Επίσης, οι σούπες αποτελούν εξαιρετικό γεύμα για επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι, σύμφωνα με τις διαθέσιμες μελέτες, ένα γεύμα που ξεκινά με μια σούπα τότε καταναλώνουμε συνολικά λιγότερες θερμίδες.

Φτιάξτε λοιπόν μια εύκολη και θρεπτική σούπα από μπρόκολο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Υλικά

2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
8 φλ. μπρόκολο σε κομμάτια
1 πατάτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 φλ. ζωμός λαχανικών
2 φλ. νερό
1 γιαούρτι με 2% λιπαρά
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτετε τον ζωμό, το νερό και την πατάτα. Όταν μαλακώσει η πατάτα, προσθέτετε το μπρόκολο και βράζετε.
- Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.
- Σερβίρετε με μία κουταλιά γιαούρτι και αλατοπίπερο.

http://www.onmed.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!