Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016


Ντουμπάι…. Άπιαστο όνειρο για τους κοινούς θνητούς και κλασσικός προορισμός για  αυτούς που διαθέτουν το.. κατιτίς παραπάνω..
Με επίσημη θρησκεία του το Ισλάμ, το Ντουμπάι φαντάζει σε πολλούς μια πόλη χωρίς Χριστουγεννιάτικα δέντρα, λαμπερά φωτάκια και παραδοσιακά γεύματα.
Στην πραγματικότητα βέβαια, το Ντουμπάι, ένα απο τα 7 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον Περσικό Κόλπο, είναι μια πόλη που καταφέρνει όχι μόνο να σπάσει τα στερεότυπα που έχουν συνδεθεί με την περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και να αναδειχθεί ως ένας απο τους πιο κοσμοπολίτικους ταξιδιωτικούς προορισμούς, για τις ημέρε των Χριστουγέννων..
Ο μεγάλος, άλλωστε, αριθμός δυτικών επισκεπτών που δέχεται σε ετήσια βάση το Ντουμπάι και τα στελέχη επιχειρήσεων που φιλοξενεί απο κάθε γωνιά του πλανήτη, συμβάλλουν ώστε οι Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες και η γιορτινή διακόσμηση να ξεκινούν στους δρόμους και στα πολυτελή Εμπορικά καταστήματα, ήδη, απο τα τέλη Νοεμβρίου..
Η περιοχή Μπαστάκια, η παλιά πόλη του Ντουμπάι, με τα πρώτα σπίτια των κατοίκων της περιοχής, καθώς επίσης και η αγορά των μπαχαρικών και του χρυσού, είναι σίγουρα απο αυτά που θα πρέπει να τα περπατήσετε και να τα χαζέψετε, αν, ο δρόμος, βέβαια, τα φετινά Χριστούγεννα, σας βγάλει στο μακρυνό Ντουμπάι..
Πολυτελείς βίλες δεσπόζουν στην περιοχή Τζουμέιρα, καθώς και εντυπωσιακά, μεγαλοπρεπή ξενοδοχεία μπροστά απο το τζαμί της περιοχής.
Σήμα κατατεθέν του Ντουμπάι, αποτελεί το μοναδικό επτάστερο ξενοδοχείο στον κόσμο, σε σχήμα καταρτιού, το »Μπουρτζ Αλ Αράμπ»..

Το πολυκατάστημα »Mall of The Emirates», απλώνεται σε μια έκταση, περίπου 22 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και εκεί στεγάζονται 520 καταστήματα, καφέ, εστιατόρια, κινηματογράφοι, καθώς και το γνωστό, για τους φαν του είδους, Χιονοδρομικό »Ski Dubai».

Εκεί, οι συνθήκες, αν και τεχνητές, μοιάζουν με πραγματικές.. Υπάρχουν 3 λιφτ, εκ των οποίων, το ένα, πιάτο, ενώ οι υπάλληλοι του Χιονοδρομικού, εφοδιάζουν τους επισκέπτες με τον κατάλληλο εξοπλισμό, με αντίτιμο 30 ευρώ, για 2 ώρες..

Στο εν λόγω Χιονοδρομικό Κέντρο, πέρα από πίστες, υπάρχει και το μεγαλύτερο κλειστό πάρκο χιονιού στον κόσμο, το »Snow Park», για οικογενειακές βόλτες με έλκηθρο και διαδραστικές δραστηριότητες..
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε, πως, η παραλία της Τζουμέιρα, θεωρείται ο ιδανικός προορισμός, γι’ αυτούς που θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους, σε ρηχά και ζεστά νερά, μιας και τους χειμερινούς αυτούς μήνες, οι θερμοκρασίες εκεί, είναι πολύ υψηλές.

Υ.Γ. Τις πληροφορίες πήραμε απο την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!