Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016


Υλικά:
– 1 ποτήρι νερού ακατέργαστη ζάχαρη
– 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
– Αλεύρι Φαρίνα απ
– Γάλα ή γιαούρτι, όσο θέλουμε (ή και τα δυο)
– 1/2 κουτάκι κακάο
– 1 κ. του γλυκού αλάτι
– 1 αυγό
– 2 βανίλιες
– 2 μπανάνες λιωμένες
– 1 κουβερτούρα σε κομματάκια
– Λίγο λικεράκι/κονιάκ
2
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε την ακατέργαστη ζάχαρη με το αυγό και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι, τις βανίλιες και μετά το μείγμα απο τις μπανάνες.
Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το λικεράκι/κονιάκ, το αλάτι και το κακάο. Συνεχίζουμε και χτυπάμε, ρίχνουμε την κουβερτούρα και τέλος όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
Στη δική μας την περίπτωση, λαδώσαμε δύο ελατάκια φόρμες και ψήσαμε σε προθερμανσμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς.
Αφού κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με άχνη!
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!