Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Αναπάντεχες προτάσεις για χριστουγεννιάτικα ταξίδιαΠαρίσι, Λονδίνο, Βιέννη-Βουδαπέστη και Λαπωνία, στα χνάρια του Άι Βασίλη. Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, οι γνωστοί κλασικοί γιορτινοί προορισμοί φιγουράρουν στις ταξιδιωτικές προτάσεις. Τι θα λέγατε φέτος να δίνατε μια ευκαιρία σε άλλα μέρη, διαφορετικά και με αναπάντεχη ομορφιά, να σας πάρουν από το χέρι και να σας δείξουν πρωτόγνωρες ομορφιές, είτε εδώ δίπλα στη γειτονιά μας, είτε πιο μακριά; Παρακάτω, συγκεντρώνουμε εναλλακτικές προτάσεις για το τελευταίο ταξίδι της χρονιάς, κοντινό ή μακρινό, οργανωμένο ή… αυτοσχέδιο, που καλύπτουν κάθε γούστο.

Τα κοντινά και οικονομικά

Βελιγράδι

Είναι δίπλα μας. Eίναι οικονομικό - οι πτήσεις της Aegean την περίοδο των γιορτών κυμαίνονται στα 180€ μετ’ επιστροφής, αλλά μπορείτε να οργανώσετε και ένα ωραιότατο road trip που δε θα σας κοστίσει πάνω από 150€ σε βενζίνη από την Θεσσαλονίκη και πίσω). Και μπορεί να μην φημίζεται για την χριστουγεννιάτικη παράδοσή του, αλλά κάνει την έκπληξη: Ο μήκους ενός χιλιομέτρου πεζόδρομος Michailova μεταμορφώνεται σε χριστουγεννιάτικη αγορά, με επίκεντρο την πλατεία Δημοκρατίας, και οι πλανόδιοι, το μεγάλο δέντρο, τα μαγαζάκια με τα γλυκίσματα και οι μουσικές εγγυώνται ότι δεν θα σας λείψει το γιορτινό κλίμα.
Τι άλλο θα δείτε: Το όμορφο κάστρο Kalemegdan με την όμορφη θέα εκεί που συναντιούνται τα δύο ποτάμια της πόλης, τον πεζόδρομο της Skadarlija, την «Μονμάρτη» του Βελιγραδίου, την πιο low profile ιστορική γειτονιά του Zemun και την μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία του κόσμου, τον απαστράπτοντα Άγιο Σάββα.
Η διαμονή: Τις ημέρες των γιορτών, εντοπίσαμε value for money τιμές στο Hotel Mint με τα μοντέρνα, ευρύχωρα δίκλινα λίγο έξω από το κέντρο, από 49€ τη βραδιά, στα όμορφα διαμερίσματα του Bed and Breakfast Adresa στο Νέο Βελιγράδι από 46,50€ τη βραδιά, και στο Life Design με τα πολυτελέστατα δωμάτια στην καρδιά της πόλης, από 75€ τη βραδιά.
Διαβάστε περισσότερα – Τα τοπ αξιοθέατα του Βελιγραδίου 

Οχρίδα
Αφήστε τις προκαταλήψεις στην άκρη και θα διαπιστώσετε ότι ακόμη και οι πιο αναπάντεχες γωνιές της «γειτονιάς» μας κρύβουν όμορφες εκπλήξεις. Όπως οι όχθες της λίμνης Οχρίδας, του φυσικού συνόρου μεταξύ Αλβανίας και ΠΓΔΜ. Εκεί οργανώνει τετραήμερες εκδρομές οδικώς το PalmosTravel αυτές τις γιορτές (αναχωρήσεις 23,26 ή 30/12, από μόλις 179€) και μας καλεί να γνωρίσουμε μία περιοχή γεμάτη μύθους.
Τι θα δείτε: Την Μπίτολα, την πόλη των προξένων με τον μεγάλο καθεδρικό του Αγίου Δημητρίου και τα όμορφα πολιτιστικά μνημεία. Την πόλη της Οχρίδας, της «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», που διαθέτει 365 εκκλησίας, μία… για κάθε μέρα της χρονιάς. Τον καταυλισμό Gradiste, μία προϊστορική πόλη πάνω στο νερό, η οποία διαθέτει ένα μοναδικό στο είδος του πλωτό μουσείο με αντίγραφα κατοικιών όπως ήταν τρεις χιλιετίες πριν. Την παλιά πόλη της Οχρίδας με τους ναούς, το Κάστρο του Σαμουήλ, τα μικρομάγαζα και το Εθνικό εργαστήριο χειροποίητου χαρτιού και παπύρου. Και τέλος, το μεγαλύτερο βατό φαράγγι της Ευρώπης, αυτό της Ράντιτσα, κοντά στη λίμνη Μαύροβο.
Η διαμονή: Στην παραπάνω τιμή του ταξιδιωτικού πακέτου περιλαμβάνονται τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με πλήρη διατροφή και εορταστικό χριστουγεννιάτικο γεύμα.
Διαβάστε περισσότερα – Οχρίδα: Ομορφιά χωρίς σύνορα

Τα εναλλακτικά ευρωπαϊκά

Μάλτα

Σε νησί τα Χριστούγεννα; Γιατί όχι; Η Μάλτα, αφενός μας κλείνει το μάτι με χαμηλές τιμές αεροπορικών εισιτηρίων (για παράδειγμα εντοπίσαμε πτήσεις μετ’ επιστροφής στα 80€ με τη Ryanair 22-29/12) και αφετέρου… ξέρει να το γιορτάζει. Στη Μάλτα και το νησάκι του Γκόζο, οι γιορτές ξεκινούν με τα μεγαλειώδη κάλαντα στον καθεδρικό του Αγίου Ιωάννη της Βαλέτας και με εορταστικούς ύμνους στους υπόλοιπους μπαρόκ ναούς που φωτίζονται ειδυλλιακά με κεριά και στολίζονται με λουλούδια. Όλες οι γειτονιές ετοιμάζουν presepju, φάτνες και σκηνές της Γέννησης με περίτεχνη διακόσμηση, ενώ στο Θέατρο Manoel οργανώνεται κάθε χρόνο μια μεγάλη γιορτή παντομίμας για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Τι άλλο να δείτε: Την πρωτεύουσα, Βαλέτα, με την μεγαλύτερη «συμπύκνωση» ιστορικών στοιχείων και αξιοθεάτων στον κόσμο, τόσο που προστατεύεται ολόκληρη από την UNESCO. Τη Mdina, τον υπέροχο μεσαιωνικό οικισμό με τα στενά καλντερίμια, τα τείχη και τα αρχοντόσπιτα. Το Μαρσασλόκκ, την παλιά φοινικική αποικία με τις πολύχρωμες ψαρόβαρκες. Για περισσότερο sightseeing, το μουσείο Καλών Τεχνών που περιλαμβάνει έργα του Caravaggio, το Palazzo Falson στη Mdina με τις αντίκες και το Μουσείο Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων στο Ραμπάτ.
Η διαμονή: Ελαφρώς ακριβότερη από τον μέσο όρο, η Μάλτα διαθέτει αξιόλογες προτάσεις διαμονής, όπως το Golden Tulip Vivaldi Hotel στον παραθαλάσσιο Άγιο Ιουλιανό από 70€ τη βραδιά τις ημέρες των γιορτών, τα τεράστια τρίκλινα του Merchant Penthouse στη Βαλέτα από 80€ τη βραδιά, ή τα μοντέρνα δίκλινα στούντιο του Valletta Ajkla Mansion από 75€ τη βραδιά.

Βουκουρέστι

Γεμάτα παράδοση και γεύση είναι τα Χριστούγεννα στη ρουμανική πρωτεύουσα. Στην καρδιά της, στην πλατεία Συντάγματος, όλο το Δεκέμβριο στήνονται εξήντα όμορφα ξύλινα σπιτάκια, τα οποία φιλοξενούν αγρότες και παραγωγούς από όλη τη χώρα, οι οποίοι πουλούν ζεστό κρασί, τοπικά προϊόντα, λιχουδιές, πίτες, κρεατικά αλλά και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Δεν λείπουν φυσικά το πανύψηλο έλατο, το καρουζέλ και οι εορταστικές συναυλίες. Και το καλύτερο; Η Ryanair μας πετά ως εκεί, ακόμη και τις γιορτές σε τιμές κάτω των 100€ μετ’ επιστροφής (για παράδειγμα εντοπίσαμε πτήσεις 20-26/12 στα 98€).
Τι άλλο να δείτε: Την παλιά πόλη με τα βαλκανικά μαγαζάκια, τις κρυμμέμες μπυραρίες και τις όμορφες εκκλησίες. Το επιβλητικό, ελαφρώς… τρομακτικό Παλάτι του Λαού, ήτοι τη σημερινή ρουμανική βουλή και δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου. Τα πάρκα Cismigiu και Herestrau που σφύζουν πάντα από ζωή. Την hipster πλευρά του κέντρου, στα δρομάκια βορειοδυτικά της παλιάς πόλης. Και, αν έχετε όρεξη για μίνι εκδρομές, τα Κάστρα των παλιών πόλεων Sinaia και Brasov, εκεί όπου ζούσε ο Κόμης Δράκουλας.
Η διαμονή: Είναι οικονομικότατη ακόμη και το τριήμερο των Χριστουγέννων – εντοπίσαμε άνετα κλασικά δίκλινα στο Ibis από 22€ τη βραδιά, μοντέρνα διαμερίσματα του Rosuites ανά την πόλη από 33€και πολυτελή δίκλινα στο Best Western Expocenter από 43€.
Διαβάστε περισσότερα – Τα καλύτερα στο Βουκουρέστι 

Τα εξωτικά πακέτα

Ταϊλάνδη

Μακριά από χειμώνες, χιόνια, Άι Βασίληδες και χριστουγεννιάτικες αγορές, το πακέτο του Versus Travel για την Ταϊλάνδη μας υπόσχεται 11 εξωτικές ημέρες ανάμεσα σε λαμπρούς ναούς, επιβλητικά παλάτια, αρχαίες πόλεις, λευκές αμμουδιές και καταπράσινα βουνά. Θα βρεθείτε στις λευκές αμμουδιές των νησιών Πουκέτ, θα ταξιδέψετε στην κοσμοπολίτικη, χαώδη Μπανγκόκ με τις διώρυγες,, τα κανάλια, το πορσελάνινο Ναό της Αυγής και το Βασιλικό Παλάτι, το… «8ο θαύμα του κόσμου». Το πακέτο ξεκινά από τα 899€ (αναχώρηση στις 23/12 με πτήσεις από Ελλάδα για Πουκέτ μέσω Ντόχας, καθώς και πτήσεις μεταξύ Πουκέτ και Μπανγκόκ). Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται φόροι και υποχρεωτικό πακέτο ασφάλειας – δείτε τα επιμέρους κόστη εδώ.
Η διαμονή: Το πακέτο περιλαμβάνει διαμονή σε πολυτελή δωμάτια σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων

Ιορδανία

Στο Αμμάν, την Πέτρα, τη Νεκρά Θάλασσα, το Κάστρο Αζλούν και σε πολλά ακόμη μαγευτικά μέρη της Μέσης Ανατολής μας ταξιδεύει το πακέτο του Pyramis Travel για την Ιορδανία. Εκεί, θα βρεθούμε στην καρδιά της Ιστορίας, σε θαύματα της φύσης και του ανθρώπου, όπως αρχαίες πόλεις λαξευμένες στην πέτρα με φόντο την κατακόκκινη έρημο του Ουάντι Ραμ. Οι αναχωρήσεις πραγματοποιούνται στις 23/12, 30/12 και 6/1 και οι τιμές ξεκινούν από τα 615€, συν φόρους 330€. Περιλαμβάνεται διανυκτέρευση και δυνατότητα μπάνιου στη Νεκρά Θάλασσα, σαφάρι στην έρημο με ειδικά τζιπ, ιππασία στην Πέτρα, επίσκεψη στα Γέρασα, το Κάστρο Αζλούν και τη Βηθανία, το μέρος όπου βαπτίστηκε ο Ιησούς.
Η διαμονή: Στο πακέτο περιλαμβάνονται πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία τεσσάρων ή πέντε αστέρων στο Αμμάν, την Πέτρα, την Άκαμπα και τη Νεκρά Θάλασσα.
in2life.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!