Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Bruges Olga
Στα Βορειοδυτικά του Βελγίου, βρίσκεται μια πόλη παραμυθάκι, η γοητευτική Bruges.
Κτίρια βγαλμένα στην κυριολεξία μέσα απο το Μεσαίωνα, πλακόστρωτα δρομάκια, ποδήλατα, άμαξες με αλογάκια, ατελείωτα κανάλια, βαρκούλες να κάνουν βόλτες μέσα σε αυτά, κουκλίστικα εστιατόρια, μοσχομυριστές κρεπερί…
Ο Froggy επισκέφθηκε τη Μπριζ 5 χρόνια πριν και αυτά που περιγράφουμε επάνω, μάλλον λίγα είναι για να μπορέσουμε να δώσουμε την απόλυτη εικόνα αυτής της πανέμορφης, ιστορικής πόλης, το Κέντρο της οποίας έχει χαρακτηρισθεί ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς απο την UNESCO..
Απο την επίσκεψή μου στην πόλη αυτή, έχω να θυμάμαι ατελείωτες ώρες περπάτημα, ψεύτικα κλαψουρίσματα για στάσεις (σε λαχταριστές κρεπερί, όμορφα γραφικά καφέ, παραδοσιακές μπυραρίες στην Πλατεία…)
Τις δύο παρακάτω φωτογραφίες βγάλαμε ενώ ετοιμαζόμασταν να αφήσουμε την πόλη και να επιστρέψουμε Βρυξέλλες, απόγευμα, σούρουπο, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη..
Bruges Olga
Η Μπριζ, έχει ένα ατού. Είναι απο μόνη της μια κούκλα.. Φανταστείτε τη λοιπόν, την περίοδο των γιορτών.. Θα σας κλέψει την καρδιά.  Η διακόσμηση της πόλης, των κτιρίων, των καταστημάτων, της κάθε γωνιάς, κάνει τον επισκέπτη να χοροπηδάει σα μικρό παιδάκι… (Τουλάχιστον έτσι χοροπηδούσε ο Froggy..)
Bruges Olga
Μετρώντας μόλις 120.000 κατοίκους, η.. »Βενετία του Βορρά», όπως πολλοί την αποκαλούν, βάζει και αυτή, τη δική της, μικρή πινελιά στα Χριστούγεννα.
Στην Κεντρική της Πλατεία, απο τα τέλη Νοεμβρίου, στήνεται η παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη αγορά, ή οποία παρέα με το παγοδρόμιο, προσφέρουν ξέγνοιαστες, όμορφες, Χριστουγεννιάτικες στιγμές σε κατοίκους και επισκέπτες αυτής.
Η Christmas Market μπορεί να μη λέει πολλά όσον αφορά το μέγεθός της, όμως, αυτό που μετράει, είναι όλοι οι άνθρωποι γύρω απο αυτή, γεμάτοι χαμόγελο, κουβεντιάζοντας, μασουλώντας παραδοσιακά προϊόντα, πίνοντας ζεστό κρασάκι, απολαμβάνοντας τη στιγμή. Γιατί αυτό είναι που μετράει τελικά και πόσο μάλλον τα Χριστούγεννα, ε;
Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά στη Μπριζ ανοίγει το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και παραμένει αοιχτή μέχρι και τις πρώτες ημέρες του καινούριου χρόνου. 

Στα ωραία των εκδηλώσεων και το Φεστιβάλ πάγου, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο, τέτοιες ημέρες και βρίσκεται στην Πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης!
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!