Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016



- Ποια πρατήρια θα πρέπει να υποπτεύεστε για “πειραγμένη” αντλία
- Πληρώνουμε αέρα κοπανιστό με καπέλο ως και 9% στην ποσότητα της βενζίνης!
- Πολλαπλασιάστηκαν τα πρατήρια που κλέβουν τους οδηγούς
- Απίστευτες απάτες με πειραγμένες αντλίες στα βενζινάδικα

Δεν έχει τέλος η κλοπή! Σαν να μην έφτανε η αύξηση των φόρων που ουσιαστικά διπλασιάζουν την τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα, έρχονται και οι αετονύχηδες για να ολοκληρώσουν την κλοπή στην τσέπη του καταναλωτή.
Η έρευνα που έγινε στην Αττική έδειξε με απλά λόγια ότι στα 50 ευρώ βενζίνης που πληρώνει ο καταναλωτής το ένα στα έξι πρατήρια βάζει μόλις 45!
Με λίγα λόγια η έρευνα που έγινε 150 πρατήρια στην Αττική με τη χρήση ειδικού οχήματος για τις ανάλογες μετρήσεις έδειξε ότι το 15% των πρατηρίων είχε πειραγμένη αντλία.
Μάλιστα το ποσοστό των πρατηρίων τα τελευταία χρόνια έχει πολλαπλασιαστεί. Από το 4% που ήταν έφτασε σχεδόν στο 15% και το “καπέλο” που υπολογίζεται ότι βάζουν στον καταναλωτή είναι κατά μέσο όρο 9%.
Στα 100 ευρώ βενζίνης που πληρώνουν δηλαδή οι καταναλωτές, μπαίνουν στο ντεπόζιτο μόλις τα 91 και τα 9 ευρώ... τα πληρώνουν για αέρα κοπανιστό!
Μάλιστα σύμφωνα με το υπουργείο μετά την έρευνα αυτό που πρέπει κυρίως να βάζει σε υποψίες τον καταναλωτή είναι η ίδια η τιμή της βενζίνης. Όσο πιο φτηνό είναι, λένε, το πρατήριο, τόσο μεγαλύτερη είναι και η πιθανότητα κλοπής.
Η έρευνα δεν είχε... οριζόντια αποτελέσματα. Υπάρχουν πρατήρια που κλέβουν... με επιστημονικό τρόπο, κλέβουν δηλαδή μικρό ποσοστό από 2% ως 3% με στόχο ο καταναλωτής να μην καταλάβει τη διαφορά.
Έτσι κλιμακώνεται και η ... έκπτωση που βλέπει κανείς σε σχέση με τη μέση τιμή στα υπόλοιπα πρατήρια και έτσι βγαίνει το συμπέρασμα του υπουργείου ότι ο καταναλωτής θα πρέπει να είναι υποψιασμένος από τις υπερβολικά χαμηλές τιμές.
Η κατάσταση μάλιστα είναι τόσο γενικευμένη που σύμφωνα με την έρευνα ο μέσος όρος κλοπής μεταφράζεται σε 2 με 3 ευρώ για κάθε 100 ευρώ βενζίνης που βάζει ο καταναλωτής.
Μάλιστα όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα οι καταναλωτές είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούν τις περισσότερες φορές την κλοπή καθώς συνήθως η κλοπή είναι σε... ψιλά. Για παράδειγμα ένας καταναλωτής που πλήρωσε 50 ευρώ για να βάλει στο αυτοκίνητό του 34,65 λίτρα με τιμή 1.443 ευρώ το λίτρο, έφυγε από το πρατήριο με 31,36 λίτρα, πλήρωσε δηλαδή 3 λίτρα αέρα κοπανιστό, αλλά η ένδειξη στο αυτοκίνητό του δεν πρόδιδε την κλοπή, παρά το γεγονός ότι έχασε από την τσέπη του περίπου 4 ευρώ...

newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!