Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

cleaning sponge
Ακόμα και εάν το σπίτι σας μοιάζει πεντακάθαρο, ίσως να το γεμίζετε με μικρόβια ή να κάνετε κακό στην υγεία σας, χωρίς καν το ξέρετε.
Πώς; Προσέξτε μήπως κάνετε αυτά τα 7 λάθη στο καθάρισμα, σύμφωνα με το PureWow.
cleaning sponge
Χρησιμοποιείτε ένα παλιό σφουγγάρι
Κανείς δεν θέλει να εξαπλώνονται τα βακτήρια παντού, ενώ στην ουσία προσπαθεί να καθαρίσει με ένα σφουγγάρι. Κρατήστε τα σφουγγάρια σας καθαρά, βάζοντας τα μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό κάθε μέρα. Και μόλις δείτε πως μυρίζουν περίεργα, αλλάξτε τα αμέσως.
Βάζετε τα μαχαιροπίρουνα σας μέσα στο πλυντήριο με τα χερούλια προς τα πάνω
Έτσι, εμποδίζετε το ζεστό νερό από το να φτάσει στις πλευρές που είναι λερωμένες με φαγητό. Βάλτε τα χερούλια από κουτάλια και πιρούνια προς τα κάτω και τα χερούλια από τα μαχαίρια προς το πάνω, για να μην κοπείτε όταν θα τα βγάζετε έξω.
dishwasher
Αναμιγνύετε τα καθαριστικά προϊόντα
Τα προϊόντα αυτά περιέχουν δυνατά χημικά τα οποία ίσως προκαλέσουν επικίνδυνες αντιδράσεις αν ανακατευτούν μεταξύ τους.
Βάζετε το βουρτσάκι της τουαλέτας στη βάση του ενώ είναι ακόμη υγρό
Έτσι αναπτύσσονται μικρόβια! Κρατήστε το έξω για τουλάχιστον 20 λεπτά μέχρι να στεγνώσει και μετά βάλτο το στη βάση του.
cleaning floor
Καθαρίζετε χωρίς να φοράτε γάντια
Σίγουρα δεν θέλετε όλα αυτά τα χημικά που αναφέραμε νωρίτερα να ακουμπάνε το δέρμα σας και να το κάνουν ζημιά. Φορέστε λαστιχένια γάντια που θα κρατήσουν επίσης τα χέρια σας απαλά και το... μανικιού σας άθικτο.
Ψεκάζετε σε μια επιφάνεια και την σκουπίζετε αμέσως
Πρέπει να αφήσετε το καθαριστικό να δράσει για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα πριν το σκουπίσετε, έτσι ώστε να «σκοτώσει» τα μικρόβια.
cleaning spray
Χρησιμοποιείτε καθαριστικό για τα τζάμια σε πάγκους και πατώματα
Μπορεί να μοιάζει ιδανικό, αλλά μην το εμπιστεύεστε για όλα! Το σωστό είναι να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο καθαριστικό για κάθε επιφάνεια.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!