Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016


Παρότι ο πρόεδρος της Βουλής της Νικαράγουα, Ρενέ Νούνιες, πέθανε θα διατηρήσει τη θέση του και θα παραμείνει πρόεδρος της Βουλής. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ντανιέλ Ορτέγκα, η προσφορά του Νούνιες ήταν μεγάλη κι έτσι θα διατηρήσει τον τίτλο του ακόμη και μετά θάνατον, τιμής ένεκεν…
Ο Νούνιες ανέλαβε πρόεδρος της Βουλής της Νικαράγουα το 2007. Επί των ημερών του πέρασε από τη Βουλή το εξαιρετικά δαπανηρό σχέδιο της διάνοιξης της διώρυγας της Νικαράγουα με σκοπό να λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς τη διώρυγα του Παναμά. Επιπλέον, επί της προεδρίας του πέρασαν από τη Βουλή οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που ενίσχυσαν τις εξουσίες του Ορτέγκα και του έδωσαν τη δυνατότητα να επανεκλέγεται επ΄αόριστον στην προεδρία της χώρας.
Όπως σημειώνει ο ανταποκριτής της ισπανικής εφημερίδας, El Pais, τα σαρκαστικά και χλευαστικά σχόλια για την απόφαση αυτή του Ορτέγκα δίνουν και παίρνουν.
Ο πρόεδρος της Νικαράγουα, πάντως, δεν δείχνει να πτοείται. Το Νοέμβριο διεξάγονται στη χώρα εκλογές και οι δημοσκοπήσεις του δίνουν νίκη με συντριπτική πλειοψηφία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!