Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ImageΓάλλοι ψαράδες πέτυχαν το μεγαλύτερο αλίευμα της ζωής τους, όταν τύλιξαν στα δίχτυα τους ενα πορτογαλικό υποβρύχιο!

Το υποβρύχιο με μήκος 220 ποδια μπλέχτηκε στα δίχτυα του αλιευτικού κοντά στις αγγλικές ακτές, κατα την διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής.

Το Γενικού Επιτελείου Στρατού της Πορτογαλίας, δήλωσε οτι το υποβρύχιο βρέθηκε πολύ κοντά στο σκάφος, περίπου 34 μίλια (55 χιλιόμετρα) κάτω απο την επιφάνεια της θάλασσας νοτιοανατολικά του Lizard Point στην Κορνουάλη.

Σύμφωνα με το RT - το οποίο επικαλείται η Daily Mail - το καράβι αλίευε στην περιοχή εν αγνοία του γεγονότος οτι κάτω απο αυτο βρισκόταν ενα πλήρως εξοπλισμένο υποβρυχίο με 8 τορπίλες! Οι ψαράδες δεν ειχαν την παραμικρή ιδέα οτι στα δίχτυα τους το μέγαλο ... "ψάρι" ήταν ενα υποβρύχιο κλασης Tridente, που ζυγίζει περισσότερο από 2.000 τόνους!
Το υποβρύχιο κόλλησε στα δίχτυα και στην προσπάθεια του να αναδυθεί χτύπησε το αλιευτικό.

Όπως ανέφεραν οι γαλλικές αρχές το υποβρύχιο αναδύθηκε και ήρθε αμέσως σε επικοινωνία με το αλιευτικό.
Κανείς δεν τραυματίστηκε στο μπέρδεμα και ως εκ θαύματος δεν υπήρξε καμία ζημια ουτε στο αλιευτικό αλλα ουτε και στο υποβρύχιο, ωστόσο οι ναύτες έκαναν δύο ώρες για να ξεμπερδέψουν το δίχτυ.

Αυτου του τύπου γεγονότα δεν ειναι ασυνήθιστα στα βρετανικά ύδατα με τα σκάφη να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τα υποβρύχια.

Daily Mail
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!