Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016




Στη τζαζ "ζουμάρει" ο Δήμος Θεσσαλονίκης, επιλέγει από την πλούσια μουσική σκηνή της πόλης τζαζίστες που ήδη διαπρέπουν, αυτοί επιλέγουν με τη σειρά τους τζαζίστες που ήδη διαπρέπουν στη διεθνή μουσική σκηνή, συνδυάζουν σαξόφωνα, ηλεκτρικά μπάσα, τύμπανα, κρουστά, πιάνο, μπάσο και στήνουν έτσι, "έξι συνολικά συναυλίες που συνθέτουν το δεύτερο "Jazz festival" της πόλης.

Οι συνέργιες απλώνονται -και αποδίδουν- όχι μόνο στις μουσικές αλλά και στη διοργάνωση, καθώς ο Δήμος (Διεύθυνση πολιτισμού και τουρισμού) συνεργάζεται εφέτος με το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και με το φιλόξενο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης -στο καφέ του οποίου ανάμεσα στα αγάλματα- οι συμμετέχοντες στις συναυλίες μουσικοί θα συνεχίζουν με αυτοσχεδιασμούς.
Οι συναυλίες θα πραγματοποιούνται από την Τετάρτη 22 ως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στο Θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης, στις 21:30.
Μετά το πέρας των συναυλιών (στις 23:00) και μετά από κάθε συναυλία, οι μουσικοί που μετέχουν στο φεστιβάλ (σε νέα σχήματα) θα παρουσιάζουν νέες μουσικές συμπράξεις, "Jam sessions" (αυτοσχεδιασμούς), στο δροσερό κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης .
«Το "Τζαζ φεστιβάλ" είναι μόνο μια κίνηση στο πλαίσιο της γενικότερης αναζήτησης της μουσικής ταυτότητας της πόλης» είπε σήμερα παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του φεστιβάλ, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου.

Οι συναυλίες έχουν ως εξής:
Τετάρτη 22 Ιουνίου: PIERRE MARCUS QUARTET FEAT- BAPTISTE HERBIN και -MARK WHITFIELD TRIO στις 21:30 και μετά τις 23:00, στο μουσείο-καφέ του αρχαιολογικού μουσείου "Jam sessions", με τους Σπύρο Ρασιά (πιάνο), Γιάννη Παπαντριανταφύλλου (ακουστικό μπάσο), Αλέκο Σπανίδη (τύμπανα).
Πέμπτη 23 Ιουνίου: GEORGE AVRAMIDIS VOYAGER και GEORGE AVRAMIDIS VOYAGER στις 21:30 στο θέατρο Κήπου και μετά τις 23:00 στο αρχαιολογικό μουσείο "jam sessions" με τους Σπύρο Ρασιά (πιάνο) και Γιώργο Κλουντζό-Χρυσίδη (τύμπανα).
Παρασκευή 24 Ιουνίου: BASS 2 BASS και CRAIG BAILEY QUARTET στις 21:30 στο θέατρο Κήπου και μετά τις 11:00 στο καφέ του αρχαιολογικού Μουσείου, μουσικές συμπράξεις με τους Σπύρο Ράσιπα (πιάνο), Οlivier Gatto (ακουστικό μπάσο) και Sylvian Ghio (τύμπανα).
Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 22 και της Πέμπτης 23 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν "work shops" Mark Whitfild και Rosario Giulliani αντίστοιχα, με ελεύθερη είσοδο.
Τα εισιτήρια για κάθε συναυλία στοιχίζουν 8 ευρώ και 5 ευρώ (μειωμένο).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!