Τρίτη 21 Ιουνίου 2016


Ανείπωτη είναι η τραγωδία στην Κύπρο με την τεράστια πυρκαγιά να κατακαίει για δεύτερη ημέρα το νησί που βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Για «τραγική κατάσταση» μίλησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη με τα μέτωπα να είναι πολλά και το έργο της πυρόσβεσης να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο, εξαιτίας και των ανέμων, που πνέουν στην περιοχή, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς, ακόμα και σε περιοχές που κίνδυνος θεωρούταν ότι παρέλθει.
Οι διευθυντές της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών δήλωσαν ότι πρόκειται για τη χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών τόσο σε έκταση όσο και σε μέγεθος καταστροφής. Η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους.
Μετά τις τελευταίες ρίψεις νερού λίγο πριν τις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας, αποχώρησαν από την επιχείρηση τα εναέρια μέσα τα οποία θα απογειωθούν εκ νέου σήμερα ο πρωί.
Πληροφορίες λένε ότι 2 δασοπυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν στην επιχείρηση κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς.
Λόγω της έκρυθμης κατάστασης ανακοινώθηκε και η εκκένωση μοναστηριών και αποθηκών με πυρομαχικά σε στρατόπεδα της περιοχής στην οποία προχώρησαν οι ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου. Πυρομαχικά και εικόνες αξίας, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον.
Η Ελλάδα έχει στείλει ήδη δύο καναντέρ ενώ στέλνει ακόμη δύο super puma για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.
pyrk77

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!