Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016


Μπορείτε να παίξετε κάποια από τα παιχνίδια του Playstation 4 σε PC με Windows 8.1 ή Windows 10 ή Mac με OS X 10.10 ή OS 10.11, κάθε φορά που κάποιος θέλει να δει κάτι στην τηλεόραση.

Στο PS4, πρέπει να ελέγξετε ότι έχετε το νεότερο firmware που υποστηρίζει τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης στην κονσόλα από PC, και δη, την έκδοση 3.50 που διατέθηκε τον Απρίλιο του 2016. Στην παιχνιδομηχανή, μεταβείτε στα Settings και στο System Software Update. Η κονσόλα σας πρέπει να έχει οριστεί ως Primary PS4 από τις ρυθμίσεις του λογαριασμούς σας στην κονσόλα (Settings/Playstation Network/Account Management/Active as Your Primary PS4). Χρειάζεται ακόμα να δώσετε τη δυνατότητα πρόσβασης στην κονσόλα σας από απόσταση και από το Ίντερνετ, όταν αυτή βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής (rest mode). Στα Settings επιλέξτε Set Features Available in Rest Mode και ενεργοποιήστε τις σχετικές επιλογές (Stay connected to the internet and enable turning on ps4 from network).

Στο PC, Κατεβάστε το PS4 Remote Play από το https://remoteplay.dl.playstation.net/remoteplay/lang/en/index.html. Εγκαταστήτε και τρέξτε και συνδέστε όταν σας ζητηθεί το χειριστήριο του PS4, Dualshock 4 (δυστυχώς, δεν μπορείτε να συνδέσετε δεύτερο χειριστήριο ή PS Vita με Remote Play). Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να συνδεθείτε στο PSN με τα στοιχεία σας. Kάπου εδώ, η εφαρμογή θα επιχειρήσει να βρει το PS4 σας, το οποίο, θυμηθείτε, δεν θα πρέπει να είναι πλήρως απενεργοποιημένο, να είναι Primary και να συνδέεται κατά προτίμηση καλωδιακά μέσω Ethernet με τον router ή έστω, να βρίσκεται κοντά του όταν η επικοινωνία είναι ασύρματη μέσω WiFi.

Εάν η σύνδεσή σας στο Ίντερνετ και οι χαμηλές απαιτήσεις του αγαπημένου σας παιχνιδιού το επιτρέπουν, θα είχε νόημα και φυσικά, ενδιαφέρον να παίξετε από απόσταση μέσω Διαδικτύου σε PC τα παιχνίδια του PS4.

Οι οδηγίες αναφέρονται αναλυτικά στο επίσημο σάιτ του Playstation στη διεύθυνση:
https://remoteplay.dl.playstation.net/remoteplay/lang/en/index.html

Από το app για το Remote Play, παίξτε και με τις ρυθμίσεις για να βρείτε το βέλτιστο συνδυασμό ανάλυσης και ρυθμού (540p, 720p και το σωστό frame rate για το παιχνίδι).

Για να παίξετε τα παιχνίδια κάποιου άλλου που έχει PS4 στο PC σας μέσω Διαδικτύου, θα πρέπει να έχετε φυσική πρόσβαση στην κονσόλα του, να αποσυνδέσετε το λογαριασμό του από αυτή και να τη συνδυάσετε με δικό σας λογαριασμό στο PSN, να ορίσετε την κονσόλα του ως Primary κ.ο.κ., παραχωρήσεις που μάλλον δύσκολα θα έκανε κανείς για τρίτον. Δείτε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στο reddit.

Πηγή: in.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!