Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016


Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης με τους δανειστές, θα ανάψει το «πράσινο» φως προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει τις διαδικασίες για 10.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, εντός του 2016.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «aftodioikisis.gr», στο υπουργείο Οικονομικών έχει καταρτιστεί σχετική λίστα, όπου έχουν ενταχθεί όλα τα αιτήματα των υπουργείων και τα κενά σε οργανικές θέσεις.
Μόλις την προηγούμενη βδομάδα κυβερνητικά στελέχη σημείωναν ότι θα δοθεί προτεραιότητα στους τομείς Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας, όπως εξάλλου προβλέπεται και από την συμφωνία με τους δανειστές.
Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, με δηλώσεις του, σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν προσλήψεις μόνιμου υπαλληλικού προσωπικού, οι οποίες μέχρι το 2018 «θα ξεπεράσουν τις 20.000».
Ο κανόνας που ισχύει για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, βάση των μνημονίων, είναι «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις». Ωστόσο έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στους κυβερνώντες και τους θεσμούς, να υπάρξει σταδιακή χαλάρωση, υποχωρώντας στο «1 πρόσληψη για κάθε 4 αποχωρήσεις » το 2017, στο «1 πρόσληψη για κάθε 3» το 2018 κοκ μέχρι να φτάσει στο «1-1» το 2020.
Στα πλαίσια της συμφωνίας, έχει οριστεί ότι θα εξαιρεθούν του κανόνα οι προσλήψεις που προκύπτουν από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, καθώς και εκείνες που προκύπτουν από εκπλήρωση κοινοτικών υποχρεώσεων της χώρας και αφορούν κυρίως τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.
Όπως σημειώνουν κυβερνητικοί παράγοντες, «το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων δεν θα επηρεαστεί από τον ¨κόφτη¨ αφού ήδη το τελευταίο διάστημα υπάρχουν χιλιάδες αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες μείωσαν τις δαπάνες μισθοδοσίας του δημοσίου».
Εξάλλου, οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, αποτελούν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα, αφού αποτελούν έναν από τους δέκα άξονες του κεντρικού σχεδιασμού του οικονομικού επιτελείου, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!