Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Μία ακόμη τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη σε επαρχία της Κίνας, καθώς δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται εξαιτίας κατολίσθησης στη νοτιοανατολική επαρχία Φουτζιάν.

Σύμφωνα με το protothema.gr, τουλάχιστον 34 άτομα έχουν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης, ενώ τουλάχιστον εφτά ανασύρθηκαν με σοβαρούς τραυματισμούς και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζιπίνγκ, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση κινητοποίηση και την οργάνωση επιχείρησης διάσωσης των εγκλωβισμένων, οι οποίοι, παρόλα αυτά, έχουν ελάχιστες πιθανότητες να είναι ζωντανοί, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας.

Στην περιοχή Φουτζιάν βρέχει καταρρακτωδώς το τελευταίο 24ωρο, γεγονός που έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς και κατολισθήσεις, μία από τις οποίες εξελίχθηκε σε τραγωδία, με τον εγκλωβισμό δεκάδων ανθρώπων.

Ο Σι Τζιπίνγκ ζήτησε εσπευσμένα από τον αρμόδιο υπουργό της κυβέρνησής του, να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να γίνει μεγάλη έρευνα στην περιοχή και να εντοπιστούντα πιθανά σημεία για τις επόμενες κατολισθήσεις, ούτως ώστε να ληφθούν προληπτικά μέτρα, τα οποία θα φτάνουν μέχρι και στην εκκένωση οικισμών στη νοτιοανατολική αυτή επαρχία.

http://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!