Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016


Δεν υπάρχει γωνιά του πλανήτη που να μην ξέρει τον «Μίστερ Μπιν», αφού η σειρά προβλήθηκε σε πάνω από διακόσιες χώρες.

Ο γκαφατζής γουρλομάτης με τις μούτες και τους άναρθρους ήχους δημιούργησε έναν οικουμενικό κώδικα γέλιου το ’90, υποκύπτοντας στην τυποποίηση. Οχι βέβαια ότι τον έβλαψε, αφού κάπως έτσι έγιναν θρύλοι ο Σαρλό και ο Μπάστερ Κίτον.

Χθες για μερικά λεπτά οι τηλεθεατές του βρετανικού ITV θα πρέπει να απόρησαν βλέποντας τον Ρόουαν Ατκινσον να επιστρέφει ύστερα από είκοσι χρόνια στη μικρή οθόνη με έναν κόντρα ρόλο, αγέλαστο και σκεπτικό.

Ο 61χρονος Βρετανός ηθοποιός δέχθηκε να ενσαρκώσει τον επιθεωρητή Ζιλ Μεγκρέ στην τηλεοπτική μεταφορά των αστυνομικών μυθιστορημάτων του διάσημου Βέλγου συγγραφέα Ζορζ Σιμενόν.

Ο «Μίστερ Μπιν» έκανε λόγο για στροφή στην καριέρα του, μια και δεν θα είναι πια ο «άνθρωπος που τρέχει» (σαν τον ημέτερο Βέγγο), αλλά «ένας κοινός ντετέκτιβ, χωρίς εκκεντρικότητες (σ.σ.: αναφορά στον Πουαρό) ούτε ένοχα κρυμμένα μυστικά».

Το πρώτο επεισόδιο, με τίτλο «Ο Μεγκρέ στήνει μια παγίδα», έχει φόντο το μεταπολεμικό Παρίσι και το κυνηγητό ενός κατά συρροήν δολοφόνου στη Μονμάρτρη.

Για λόγους οικονομίας και ασφάλειας -τρομοκρατία στο Παρίσι γαρ- τα εξωτερικά γυρίσματα έγιναν στη Βουδαπέστη, η οποία κατά τον παραγωγό, Τζέρεμι Γκουίλτ, «θυμίζει περισσότερο το Παρίσι του ’50 από ό,τι το ίδιο το Παρίσι».

Ο Ρόουαν Ατκινσον δεν είναι «σκληρός», όπως οι προκάτοχοί του στο ρόλο του Μεγκρέ, ο Γάλλος Ζαν Γκαμπέν και ο Βρετανός Μάικλ Γκάμπον.

Εκείνους όμως δεν τους πολιόρκησε ποτέ πλήθος θαυμαστών στα γυρίσματα, ικετεύοντας για «ένα αυτόγραφο Μίστερ Μπιν!» Το γέλιο σώζει την ανθρωπότητα.

ΠΗΓΗ: e-typos.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!