Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Η απουσία κίνησης από την καθημερινή ζωή λειτουργεί επιβαρυντικά για την υγεία και μειώνει το προσδόκιμο ζωής.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Medicine & Science in Sports & Exercise” και περιλάμβανε περίπου 3.000 ενήλικες, ηλικίας 50-79 ετών, έδειξε ότι αυτοί που ήταν οι λιγότερο δραστήριοι είχαν 5 φορές υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από όσους ήταν πιο δραστήριοι και 3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου όσους τα επίπεδα δραστηριότητας ήταν στο μέσο όρο.

AdTech Ad
Για τη διενέργεια της μελέτης, οι συμμετέχοντες φορούσαν υπερευαίσθητα trackers δραστηριότητας, που ονομάζονται επιταχυνσιόμετρα και παρακολουθούνταν επί οκτώ χρόνια.


Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Ακόμη και όσοι περπατούσαν λίγο, ασχολούνταν με το πλύσιμο των πιάτων ή σκούπιζαν το πάτωμα έτειναν να ζουν περισσότερο από τους ανθρώπους που κάθονταν όλη την ημέρα σε ένα γραφείο.

Οι ερευνητές πρότειναν ότι ακόμη και 10 επιπλέον λεπτά ελαφράς σωματικής δραστηριότητας καθημερινά, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη θνησιμότητα και η προσθήκη μισής ώρας ελαφράς έως έντονης δραστηριότητας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην επιβίωση.

Επικεφαλής της μελέτης ήταν ο συγγραφέας Ezra Fishman, ενώ τα άτομα που εξετάστηκαν συμμετείχαν στην Εθνική Έρευνα Υγείας και Διατροφής που διεξήχθη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!