Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016


Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι οι επιστήμονες έχουν λύσεις για τα πάντα!
Πώς να αδυνατίσετε, πώς να ρίξετε τη χοληστερίνη σας, πώς να προστατεύσετε την καρδιά σας, πώς να κάνετε το δέρμα σας πιο λαμπερό, πώς, πώς, πώς… Η καινούργια επιστημονική πρόταση απαντά στο πώς να φαίνεστε πιο έξυπνοι.
AdTech Ad
bigstock Handsome Happy Young Man Gestu 120970934 1
Εάν λοιπόν θέλετε να κλέψετε τις εντυπώσεις σε μια συνέντευξη για δουλειά και δεν έχετε χρόνο να αγοράσετε γυαλιά μυωπίας ή να αποστηθίσετε μερικές έξυπνες ατάκες του Αϊνστάιν, φροντίστε τουλάχιστον να κοιμηθείτε καλά το προηγούμενο βράδυ!
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση Πειραματικής Ψυχολογίας, ένα πρόσωπο που μοιάζει «ξύπνιο» και συγκεντρωμένο δίνει την εντύπωση ότι το άτομο είναι πιο έξυπνο.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαιντ Άντριους στη Σκωτία έκαναν μια σειρά από πειράματα ώστε να διαπιστώσουν πώς επηρεάζει η όψη του προσώπου την εκτιμώμενη ευφυΐα ενός ατόμου. Οι ερευνητές εστίασαν σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του προσώπου ασχέτως του πόσο ελκυστικό είναι ή θεωρείται ένα άτομο.
Περίπου 200 εθελοντές βαθμολόγησαν τα πρόσωπα 100 ενηλίκων ηλικίας 18-33 ετών και 90 παιδιών ηλικίας 5-17 ετών. Οι εθελοντές έπρεπε να δηλώσουν πόσο έξυπνο αλλά και πόσο όμορφο θεωρούν το κάθε άτομο. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες επεξεργάστηκαν ψηφιακά τις εικόνες, αλλάζοντας το μέγεθος των ματιών και την καμπυλότητα του στόματος και ζήτησαν από τους εθελοντές να βαθμολογήσουν εκ νέου τα πρόσωπα.
Ασχέτως της βαθμολογίας που πήραν τα πρόσωπα ως προς την ομορφιά, οι απαντήσεις των εθελοντών υπέδειξαν ότι το άνοιγμα των βλεφάρων και η καμπυλότητα των χειλιών επηρεάζουν σημαντικά την εντύπωση που δίνει ένα πρόσωπο για την εξυπνάδα του ατόμου. Συγκεκριμένα, τα «ξύπνια», ορθάνοιχτα μάτια και το ελαφρώς χαμογελαστό στόμα φάνηκε να δίνουν την εντύπωση ότι το άτομο είναι πιο έξυπνο. Αντιθέτως, όσοι είχαν πιο «κοιμισμένο» βλέμμα, με τα βλέφαρά τους ελαφρώς κλειστά, και πιο «κατσουφιασμένο» στόμα έδωσαν στους εθελοντές την εντύπωση ότι είναι λιγότερο έξυπνοι.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με φυσικό τρόπο με τη βοήθεια του ύπνου!
Πηγή: onmed.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!