Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Χουάν και Κριστίνα: Το ζευγάρι που κάνει μήνα του μέλιτος σε φρεγάτα
Ο Χουάν Αντόνιο και η Κριστίνα παντρεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 2015 και περίπου ένα μήνα μετά βρέθηκαν σε ένα πλοίο. Πολύ λογικό, θα έλεγε κάποιος αν το πλοίο ήταν κρουαζιερόπλοιο.

Τυχαίνει όμως να είναι πολεμικό πλοίο, για την ακρίβεια η φρεγάτα «Numancia», αφού το ζευγάρι κάνει καριέρα στο Πολεμικό Ναυτικό της Ισπανίας και συμμετέχει στην επιχείρηση Sophia η οποία έχει ως αποστολή να εμποδίσει τους δουλέμπορους στη Μεσόγειο.

Η ισπανική εφημερίδα El Mundo ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την περίπτωσή τους. Και αφού είναι νιόπαντροι, η ερώτηση ήρθε σχεδόν φυσιολογικά: «Κοιμάστε μαζί;»

«Όχι! Δεν κοιμόμαστε μαζί» απαντούν ο 33χρονος Χουάν Αντόνιο και η 34χρονη Κριστίνα. Ξεχωριστοί οι θάλαμοι σε ένα πλοίο όπου έτσι κι αλλιώς, το να βρεις ιδιωτικό χώρο είναι σχεδόν αδύνατον.

«Καμία φορά δεν βλεπόμαστε καθόλου σε ένα ολόκληρο 24ωρο» συνεχίζει η Κριστίνα. Και είναι λογικό. Άλλωστε, οι εργασίες και οι υπηρεσίες διαφέρουν.

Με το καθήκον να κάνει το πράγμα τόσο περίπλοκο, εξίσου φυσιολογική και η επόμενη ερώτηση: «Γιατί να παντρευτείτε, λίγο προτού σαλπάρετε;»

Το ζευγάρι εξήγησε ότι ο γάμος έγινε, επειδή είχε ήδη έρθει στη ζωή ένα παιδί. «Έχουμε ένα κοριτσάκι 16 μηνών, το κάναμε για εκείνη.»

Μάλιστα, ενώ η Κριστίνα μπορούσε να πάρει μητρική άδεια, προτίμησε να αφήσει το παιδί στην αδελφή της και να ανέβει στη φρεγάτα, προκειμένου να εξελιχθεί επαγγελματικά. Η συμμετοχή σε μια τέτοια ναυτική αποστολή δίνει μόρια.

Υπάρχει βέβαια και Plan B: «Η αδελφή μου που έχει το παιδί μπορεί να ταξιδέψει στην Ιταλία για επαγγελματικούς λόγους». Στην Ιταλία θα βρεθεί και η φρεγάτα τους.

Το ζευγάρι δηλώνει ότι αγαπά το Ναυτικό. «Αποτελεί κομμάτι αυτού που είμαστε». Κάπου εκεί τελειώνει η συζήτηση.
in.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!