Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016


Έως το τέλος Φεβρουαρίου έχουν περιθώριο εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί ανασφάλιστων οχημάτων να τα ασφαλίσουν, προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με τα πρόστιμα-φωτιά και τις ποινικές κυρώσεις, που προβλέπονται από την νομοθεσία.
Οι διασταυρώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχουν ολοκληρωθεί και έως το τέλος του μήνα θα αποσταλούν τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια. Την ίδια ώρα η Τροχαία εντατικοποιεί τους ελέγχους ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων.
Σύμφωνα με παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς τον τελευταίο μήνα παρατηρείται μία αύξηση, που μπορεί να φτάνει και στο 10%, στην παραγωγή ασφαλίστρων σε ότι αφορά τα οχήματα, καθώς όπως εκτιμούν, ιδιοκτήτες αυτοκίνητων και μοτοσικλετών, υπό το φόβο των βαρύτατων προστίμων σπεύδουν να καλύψουν τα οχήματά τους.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αυξητική τάση αποδίδεται και στις εύκολες διαδικασίες, που παρέχουν πλέον οι ασφαλιστικές εταιρίες με την on line ασφάλιση αλλά και τα ελκυστικά πακέτα προσφορών που παρέχουν για όλες τις κατηγορίες.
Το ρίσκο για τον οδηγό ανασφάλιστου οχήματος είναι τεράστιο, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος όχι μόνο με χρηματικά πρόστιμα αλλά και με βαρύτατες ποινικές κυρώσεις.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, με τα όσα προβλέπονται ο οδηγός ανασφάλιστου οχήματος χάνει την άδεια οδήγησης για έξι μήνες ενώ αφαιρούνται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας επίσης για έξι μήνες .
Σε περίπτωση ατυχήματος, προβλέπεται η αφαίρεση πινακίδων άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία σε περίπτωση υποτροπής.
Επιπλέον, επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
Η άδεια ικανότητας οδηγού μπορεί να επιστραφεί στον οδηγό πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής. Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες μπορούν να επιστραφούν στον κάτοχο ή στον ιδιοκτήτη του οχήματος, πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα.
aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!