Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

bmw-autonomy
Ένας νέος αλγόριθμος δίνει τη δυνατότητα στα smart cars να εντοπίζουν τους πεζούς με σχεδόν την ίδια επιτυχία με έναν άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. 
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο δημιούργησαν έναν ειδικό αλγόριθμο για χρήση από τα smart cars, ή αλλιώς τα έξυπνα αυτοκίνητα του κοντινού μέλλοντος, έτσι ώστε να μπορούν να αντικρίζουν με επιτυχία τους πεζούς και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια.
Ο εντοπισμός ανθρώπων γίνεται με ρυθμό της τάξης των 2 με 4 καρέ το δευτερόλεπτο, ρυθμός που μοιάζει με εκείνον του ανθρώπινου ματιού. Ένα στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το σύστημα των ερευνητών του Σαν Ντιέγκο εμφάνισε τα μισά λάθη από τα υπάρχοντα συστήματα εντοπισμού πεζών.
pedestrian-detection-ucsd
Ο αλγόριθμος αποκλείει γρήγορα τα σημεία στα οποία δεν κυκλοφορούν πεζοί και εστιάζει εκεί όπου υπάρχουν άνθρωποι, ενώ το όλο σύστημα βασίζεται στην τεχνολογία του deep learning, με απώτερο σκοπό την μείωση των υπολογισμών και την ταχύτερη αναγνώριση.
Αυτή τη στιγμή, το σύστημα αναγνωρίζει ένα αντικείμενο τη φορά, αλλά αυτό αναμένεται να εξελιχθεί προτού να μπει σε κανονική εφαρμογή. Η τεχνολογία αυτή δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε οχήματα, αλλά αναμένεται να βρει εφαρμογή και σε ρομπότ, κάμερες ασφαλείας και άλλες χρήσεις.
pestaola.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!