Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Νο1 με διαφορά στη Βρετανία το τελευταίο άλμπουμ του David BowieΉδη πριν ανακοινωθεί σήμερα ο θάνατός του, το τελευταίο άλμπουμ του David Bowie που κυκλοφόρησε μόλις την Παρασκευή, ανήμερα των γενεθλίων του,με τίτλο Blackstar, είχε ήδη εξασφαλίσει την κορυφή στα charts της Μεγάλης Βρετανίας.

“Καθώς τα θλιβερά νέα για τον θάνατο του David Bowie έγιναν γνωστά σήμερα, το νέο άλμπουμ του μεγάλου τραγουδιστή Blackstar ανεβαίνει στο Νο1 αυτήν την εβδομάδα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το OfficialCharts.com. “Η 25η συλλογή του θρυλικού σταρ έχει ένα πρόωρο προβάδισμα στο σημερινό Official Albums Chart, με συνολικά 43.000 πωλήσεις – 25.000 περισσότερες από τον πιο κοντινό του ανταγωνιστή”.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του site που επικαλείται το Reuters, οι πωλήσεις που θα καταγραφούν μετά τον θάνατο του David Bowie θα ενσωματωθούν το νωρίτερο την Τρίτη.

Στη βρετανική ιστοσελίδα του Amazon το Blackstar ήταν το Νο1 best seller, ενώ στο iTunes της Apple μία συλλογή με τα κορυφαία τραγούδια του ήταν το πέμπτο άλμπουμ σε πωλήσεις.

Το Blackstar περιλαμβάνει μόνο επτά τραγούδια, όμως πήρε καλές κριτικές, συνδυάζοντας στοιχεία από τζαζ, industrial rock, μπαλάντες, και ακόμα και χιπ χοπ.

Στο βιντεοκλίπ που συνοδεύει το άλμπουμ, ο David Bowie εμφανιζόταν σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου με επιδέσμους στα μάτια. “Κοίτα εδώ πάνω, είμαι στον παράδεισο”, τραγουδά. “Έχω σημάδια που δεν μπορείς να δεις. Έχω δράμα, δεν μπορεί να κλαπεί. Όλοι με ξέρουν τώρα. Κοίτα εδώ πάνω, φίλε. Κινδυνεύω. Δε μου έχει μείνει τίποτα πια να χάσω”.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!