Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016


Τη λέξη «ξενοφοβία» (xenophobia) ανακοίνωσε το Dictionary.com, η μεγαλύτερη διαδικτυακή πύλη για την αγγλική γλώσσα, ως της λέξη της χρονιάς.
«Μπορεί να το σκεφτήκατε, να το ακούσατε. Μπορεί ακόμη και να το νιώσατε», σημειώνει το διεθνές πρακτορείο Associated Press  σχολιάζοντας τη φετινή Λέξη της Χρονιάς.
«Είναι ξεκάθαρο ότι κατά τη διάρκεια του 2016 , ο φόβος του “Άλλου” σημάδεψε το συλλογικό ασυνείδητο σε ολόκληρη την υδρόγειο», επισημαίνει το τηλεγράφημα.
Η ψήφος για το Brexit, η αστυνομική βία εναντίον μαύρων ανθρώπων, η προσφυγική κρίση στη Συρία, τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ και η αμερικανική προεδρική κούρσα ήταν μεταξύ των σημαντικότερων εξελίξεων που προκάλεσαν συζητήσεις και έριδες, δήλωσε η Jane Solomon, μία από τους λεξικογράφους του Dictionary.
Το λεξικό ορίζει την «ξενοφοβία» ως «το φόβο ή το μίσος προς τους ξένους, ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες ή ξένους». Όπως δήλωσε μάλιστα η Solomon σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο ορισμός σχεδιάζεται να επεκταθεί ώστε να περιλάβει το φόβο ή το μίσος για «συνήθειες, ένδυση και κουλτούρα ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο από το δικό μας».
Η ίδια πρόσθεσε ότι η λέξη «xenophobia» δεν περιλαμβανόταν στην αγγλική γλώσσα μέχρι τα τέλη του 1800.
Οι αναζητήσεις για την «xenophobia» στο site αυξήθηκαν κατά 938% από τις 22 Ιουνίου έως τις 24 Ιουνίου.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!