Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016


H Oculus, η εταιρεία πίσω από το γνωστό σετ εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift, αναπτύσσει ένα νέο σετ εικονικής πραγματικότητας, σε μια προσπάθεια να καταστήσει την VR πιο οικονομική και προσιτή στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Σε παρουσίασή του στο Σαν Χοσέ, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook – το οποίο έχει εξαγοράσει την Oculus- αναγνώρισε πως το κόστος του Oculus Rift (της «ναυαρχίδας» της εταιρείας) είναι απαγορευτικό για τους περισσότερους χρήστες και παρουσίασε επίσης λογισμικό για αλληλεπίδραση με φίλους σε περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα του BBC, αίσθηση έκανε η απουσία του Πάλμερ Λάκεϊ, συνιδρυτή της Oculus. Εκπρόσωπος δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο πως δεν παρέστη στην εκδήλωση επειδή ήθελε να αποφύγει να «αποσπάσει την προσοχή» από τις παρουσιάσεις της ημέρας.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ο Λάκεϊ χρηματοδοτούσε μια στρατιά από διαδικτυακά «τρολ», υπέρ του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, κατά της αντιπάλου του, Χίλαρι Κλίντον.

Η ανακοίνωση περί οικονομικότερου headset γίνεται ενώ η Oculus βλέπει τον ανταγωνισμό να εντείνεται στον χώρο, με ανταγωνιστές όπως το Daydream VR της Google, το PlayStation VR της Sony και το HTC Vive.

Κατά τον Ζάκερμπεργκ, η καινοτομία που θα αλλάξει τα δεδομένα θα είναι η χρήση CVS (Computer Vision Software), που θα επιτρέπει στο headset να «βλέπει» τι υπάρχει γύρω και να ανιχνεύει τις κινήσεις του, επιτρέποντας στον χρήστη να περπατά ελεύθερα.

Σημειώνεται ότι το Oculus Rift και άλλα «high end» headsets χρησιμοποιούν μια σειρά αισθητήρων για να παρακολουθούν τις κινήσεις του χρήστη σε μια προκαθορισμένη περιοχή.

Επίσης, ο Ζάκερμπεργκ έδωσε έμφαση στην κοινωνική διάσταση της εικονικής πραγματικότητας, την οποία θεωρεί ως την επόμενη μεγάλη πλατφόρμα του χώρου των ηλεκτρονικών υπολογιστών, επιδεικνύοντας ένα VR περιβάλλον για αλληλεπίδραση με φίλους.

Σε αυτό το περιβάλλον, ο κάθε χρήστης βλέπει ένα «καρτουνίστικο» άβαταρ των άλλων, και ελέγχει αντίστοιχα το δικό του μέσω των χειριστηρίων του Oculus Rift, επιδεικνύοντας μια σειρά συναισθημάτων και αντιδράσεων (γέλιο, σοκ κλπ). Στην ίδια επίδειξη, ο περιβάλλων χώρος άλλαξε σε βίντεο 360 μοιρών του δωματίου του Ζάκερμπεργκ, με τον ίδιο να λαμβάνει βιντεοκλήση από τη σύζυγό του, Πρισίλα Τσαν.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!