Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Europa League:
Μία μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι της πρόκρισης στη φάση των 32 του Europa League έχασε ο Παναθηναϊκός, που αν και προηγήθηκε με 2-0 μέσα στο Βέλγιο επί της Σταντάρ Λιέγης, χάρη σε δύο πανέμορφα τέρματα του Ιμπάρμπο, ισοφαρίστηκε τελικά σε 2-2.

Οι “πράσινοι”, που έπαιζαν ουσιαστικά το τελευταίο τους χαρτί για να μείνουν “ζωντανοί” στη διεκδίκηση της πρόκρισης, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 12' μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ιμπάρμπο, την οποία ο Κολομβιανός άσος ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ.

Οι Βέλγοι δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί, και έτσι ο Παναθηναϊκός βρήκε χώρους για να κάνει το παιχνίδι του, και στο 36ο λεπτό ήρθε και το δεύτερο γκολ, με τον Ιμπάρμπο και πάλι να κάνει όμορφα το “ένα-δύο” με τον Λέτο και να σκοράρει με σουτ από το ύψος της περιοχής.

Πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όμως, οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι με τη... βοήθεια του διαιτητή που υπέδειξε πέναλτι σε πτώση του Ορλάντο Σα μέσα στην περιοχή, με τον Εντμίλσον να εκτελεί εύστοχα την εσχάτη των ποινών και να μειώνει σε 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο (το οποίο ο προπονητής των “πρασίνων” Αντρέα Στραματσόνι είδε από τις εξέδρες, καθώς αποβλήθηκε για διαμαρτυρία στο ημίχρονο) οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης, και το πέτυχαν τελικά στο 82', με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπελφοντίλ, σε μία φάση όπου φέρει ευθύνη και ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, Στιλ.

Με το 2-2, που έμεινε μέχρι το τέλος, ο Παναθηναϊκός απέσπασε τον πρώτο του βαθμό στη φάση των ομίλων, ωστόσο δεν χάνει τις ελπίδες του για πρόκριση, καθώς με το ίδιο σκορ αναδείχθηκαν ισόπαλες στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Θέλτα με τον Άγιαξ, και έτσι η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:

Άγιαξ 7
Θέλτα 5
Σταντάρ Λιέγης 2
Παναθηναϊκός 1

Την ίδια ώρα στο Αζερμπαϊτζάν, ο ΠΑΟΚ γνώριζε την ήττα από την Κάραμπακ με 0-2, πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πιο δραστήριοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 10' με τον Μουαρέμ (εξ επαφής με την εστία δε βρήκε την μπάλα) και στο 19' με τον Εντλοβού (σουτ στο δοκάρι) προτού ο Κιντάνα στο 56' νικήσει με πλασέ τον Γλύκο για το 1-0. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, απείλησε μόνο στο στο 23', όταν από τη σέντρα του Μάτος ο Σακχόφ έπιασε το ανάποδο ψαλίδι, όμως ο γκολκίπερ της Κάραμπακ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μάλιστα, η Κάραμπακ έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 87', με τον Μουαρέμ να βγάζει την κάθετη πάσα και τον Αμιργκουλίεφ να νικάει τον Γλύκο και να γράφει το τελικό 2-0.

Πάντως, η πρόκριση εξακολουθεί να είναι στο χέρι του Δικεφάλου του Βορρά, ειδικά μετά την άνετη εκτός έδρας νίκη της Φιορεντίνα επί της Σλόβαν Λίμπερετς με 3-1 στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, με τη βαθμολογία να διαμορφώνεται ως εξής:

Φιορεντίνα 7
Κάραμπακ 4
ΠΑΟΚ 4
Λίμπερετς 1
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!