Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016


Μία ζωγραφιά, στην οποία να αποτυπώνεται τι έρχεται στο μυαλό τους όταν ακούν τη λέξη «Ελλάδα», καλούνται να κάνουν παιδιά από τη Ρωσία, ηλικίας 6 έως 10 ετών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό ζωγραφικής, με θέμα: «Τι σημαίνει για μένα η Ελλάδα».

Τον διαγωνισμό, που ήδη έχει ξεκινήσει, διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους «2016 Η Ελλάδα στην Ρωσία - Η Ρωσία στην Ελλάδα».

Στόχος του διαγωνισμού, με τίτλο «Τι είναι η Ελλάδα για μένα;», είναι η προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και της προσέγγισης των πολιτισμών, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να σκεφτούν την Ελλάδα και να εκφραστούν για τη χώρα, μέσα από την τέχνη.

Ο διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, θα διεξαχθεί σε δύο στάδια: Κατά το πρώτο, το οποίο ήδη «τρέχει» και θα διαρκέσει έως 31/10/2016, τα παιδιά θα πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην διεύθυνση contest@elru2016.gr.

Μετά το τέλος του πρώτου σταδίου, ειδική επιτροπή θα κρίνει και θα ανακοινώσει μια βραχεία λίστα (έως τις 10 Νοεμβρίου 2016).

Στο δεύτερο στάδιο, η βραχεία λίστα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του «Έτους Ελλάδα στη Ρωσία» (elru2016.gr) για έναν μήνα, έτσι ώστε οι νικητές να αναδειχθούν, διαδικτυακά, μέσα από ψηφοφορία του κοινού. Τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά τα μέσα Δεκεμβρίου, σε ειδική τελετή στη Μόσχα.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Ελλάδα, με την οικογένειά τους. Τα παιδιά, των οποίων τα έργα θα αποτελέσουν την βραχεία λίστα, θα κερδίσουν προσωπικό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ και μία τσάντα με διαφημιστικό υλικό του αφιερωματικού έτους.

Τέλος, όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής και τα έργα τους θα συμπεριληφθούν σε ηλεκτρονικό άλμπουμ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!