Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

apple_iphone7_162957217
Το iPhone 7 των 4,7 ιντσών, το νέο smartphone της Apple, μετά από μήνες διαρροών και φημών έκανε την εμφάνισή του μαζί με τον μεγάλο του αδελφό το iPhone 7 Plus των 5,5 ιντσών.
Δεν αποτέλεσε έκπληξη ότι τα νέα μοντέλα της Apple τελικά δεν διαθέτουν κυρτές οθόνες, δυνατότητα ασύρματης φόρτισης ή κάποιον νεωτερισμό σε ότι αφορά το home button. Πρακτικά, πρόκειται για μία βελτιωμένη, μία σαφώς καλύτερη έκδοση των περυσινών iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Ουσιαστικά ο μόνος… νεωτερισμός ήταν η απαλοιφή της υποδοχής των 3,5 χιλιοστών για την τοποθέτηση ενσύρματων ακουστικών.
Κρατώντας το iPhone 7, που μας διέθεσε η Cosmote, συνειδητοποιείς ότι, εμφανισιακά, πρακτικά δεν ξεχωρίζει από τα μοντέλα του 2014 (iPhone 6) και του 2015 (iPhone 6S) με εξαίρεση όπως ήδη είπαμε την απουσία του 3,5mm jack αλλά και τη διαφορετική διάταξη των γραμμικών κεραιών στην πλάτη της συσκευής.
apple_iphone7_163016819
Οι βελτιώσεις όμως που φέρνει το iPhone 7 είναι αυτές που δεν «φαίνονται». Καταρχήν διαθέτει ανθεκτικότητα στη σκόνη και στο υγρό στοιχείο. Άλλα νέα στοιχεία που ενσωματώνει το 7άρι και που το κάνουν να ξεχωρίζει από τους προκατόχους του είναι η καλύτερη κάμερα (το 7 Plus διαθέτει dual lens κάμερα αλλά δεν ήταν αυτό το μοντέλο της δοκιμής μας), μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας ενώ διαθέτει επίσης ταχύτερο επεξεργαστή και περισσότερη μνήμη RAM.
apple_iphone7_163048350_hdr
Ξεκινώντας με το θέμα της αδιαβροχοποίησης, το iPhone 7 διαθέτει πιστοποίηση IP67 κάτι που μεταφράζεται σε ικανότητα βύθισης σε βάθος έως και ενός μέτρου για 30 λεπτά, ενώ η συσκευή έχει και πλήρη ανθεκτικότητα στη σκόνη. Η Apple αποκαλεί όλη αυτή την ικανότητα «splash and water resistant» ενώ προειδοποιεί ότι η συσκευή δεν θα πρέπει να βυθίζεται σε αλμυρό νερό και ότι αν κάτι τέτοιο συμβεί θα πρέπει να ακολουθήσει πλύση με φρέσκο νερό. Επιπλέον, η κατασκευάστρια αναφέρει ότι αν το iPhone 7 κάνει «βουτιά» αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το φορτίσετε…
Η οθόνη της συσκευής, θεωρητικά, είναι από τις καλύτερες που έχουν τοποθετηθεί σε smartphone συγκρινόμενη, σύμφωνα με την Apple, μόνο με τις οθόνες των iPad Pro 9.7 και του iMac 5K. Πρόκειται για μία καλή οθόνη με την οποία ίσως αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα σε πολύ φωτεινό υπαίθριο περιβάλλον. Ωστόσο σε άμεση σύγκριση με τα προγενέστερα μοντέλα της Apple η διαφορά είναι ολοφάνερη: εντονότερη απόδοση των χρωμάτων και εξαιρετική φωτεινότητα. Αν και τεχνολογίας LCD και όχι OLED η απόδοση της οθόνης κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.
apple_iphone7_163142734_hdr
Σημαντική βελτίωση έχει επέλθει σε επίπεδο ηχείων. Τα ηχεία έχουν τοποθετηθεί πλέον στα αριστερά και δεξιά της συσκευής σε αντίθεση με το παρελθόν που υπήρχε ένα ηχείο τοποθετημένο κάτω από το home button. Με τον απλό αυτό τρόπο έχει επιτευχθεί σημαντικά καλύτερη απόδοση κυρίως σε ότι αφορά στην ένταση του ήχου αλλά χωρίς σημαντική βελτίωση στην καθαρότητα του ήχου.
Στο «φλέγον» θέμα της απουσίας θύρας αποκλειστικά για ακουστικά η κατάσταση είναι λίγο άβολη καθώς η ποιότητα των παρεχόμενων ακουστικών σύνδεσης Lightning από την Apple κινούνται στα όρια του επάρκειας.
apple_iphone7_163555714
Η Apple έχει αναβαθμίσει επίσης την Taptic Engine του iPhone 7 με αποτέλεσμα οι δονήσεις να είναι πιο έντονες και πιο ακριβείς. Το νέο home button του iPhone 7 αναγνωρίζει τα διαφορετικά επίπεδα χρήσης χωρίς ωστόσο να αλλάζει ο τρόπος χρήσης του πλήκτρου.
apple_iphone7_163102889_hdr
Σημαντικότερη βελτίωση έχει επέλθει στην κάμερα της συσκευής. Πλέον η συσκευή έρχεται εξοπλισμένη με ευρύτερης λήψης φακό f1.8 που επιτρέπει την είσοδο περισσότερου φωτός. Επιπλέον, το OIS (σύστημα οπτικής σταθεροποίησης) επιτρέπει στον φακό να έχει καλύτερη απόδοση ανεξάρτητα από την ώρα και τις συνθήκες φωτισμού που πραγματοποιείται η λήψη.
Ο ενσωματωμένος αισθητήρας έχει ανάλυση 12 Megapixel ενώ το συνοδευτικό φλας των τεσσάρων σημείων LED είναι φωτεινότερο και βοηθάει σημαντικά κατά τις λήψεις σε εσωτερικούς χώρους. Η εμπρόσθια FaceTime κάμερα διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 7 Megapixel.
Στο εσωτερικό του iPhone 7 βρίσκεται επίσης ένας νέος επεξεργαστής. Πρόκειται για τον A10 Fusion ο οποίος θα πρέπει να θεωρείται υπεύθυνος για την μεγαλύτερη ταχύτητα απόκρισης που έχει αποκτήσει η φετινή συσκευή της Apple. Ο νέος επεξεργαστής συνοδεύεται από 2GB μνήμης RAM (3GB στο iPhone 7 Plus).
apple_iphone7_163242562_hdr
Σε επίπεδο μπαταρίας έχει επίσης επέλθει βελτίωση σε ότι αφορά την αυτονομία χωρίς να μπορούμε να πούμε ότι αυτή η βελτίωση είναι κάτι το εντυπωσιακό. Απλά ίσως βοηθά τη συσκευή να ανταπεξέλθει στις ανάγκες μιας «ημέρας», ουσιαστικά δηλαδή για τις ώρες που ο χρήστης βρίσκεται εν κινήσει.
apple_iphone7_163614471
Η Apple έχει αναβαθμίσει και τον αποθηκευτικό χώρο των συσκευών ξεκινώντας από τα 32GB, περνώντας στα 128GB και καταλήγοντας στα 256GB. Λογική εξέλιξη αν αναλογιστούμε ότι έχει βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα των καμερών με αποτέλεσμα να απαιτείται και μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος. Μόνο «δυσάρεστο» ότι πλέον δεν υπάρχει η ενδιάμεση χωρητικότητα των 64GB.
Κρίνοντας συνολικά το iPhone 7 θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί μία «νέα» συσκευή σε «παλιό» περίβλημα: εξωτερικά δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά τίποτα, η αίσθηση παραμένει η ίδια, οι βασικές λειτουργίες παραμένουν οι ίδιες. Όμως, η αναβάθμιση στα σημεία επιτρέπει σε όλα τα παραπάνω να γίνονται ταχύτερα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
pestaola.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!