Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Έγινε το βήμα προς την οριστική θεραπεία του AIDS!Νέα θεραπεία με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε βρετανό ασθενή, γεννά ελπίδες για την ολική αντιμετώπιση της λοίμωξης HIV/AIDS.

Οι επιστήμονες που παρακολουθούν το 44χρονο άνδρα δεν μπορούν να βρουν ίχνη του ιού στο αίμα του μετά την ολοκλήρωση της αγωγής, όμως διευκρινίζουν ότι είναι πολύ νωρίς για να πουν αν η θεραπεία κατόρθωσε να τον απαλλάξει οριστικά από τον επίφοβο ιό.

Σε αντίθεση με τις υπάρχουσες αντιικές θεραπείες, η νέα είναι η πρώτη που φαίνεται να εξαφανίζει τον ιό παντού στο σώμα του ασθενή, ακόμα και στα κύτταρα που βρίσκονται σε ύπνωση.

Αν η θεραπεία – μετά από κάποιο χρόνο – αποδειχθεί ότι όντως επιφέρει μη αναστρέψιμα αποτελέσματα, τότε θα μιλάμε για επανάσταση.

«Εξετάζουμε την αληθινή πιθανότητα να θεραπεύσουμε οριστικά τη λοίμωξη και, παρότι βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια των ερευνών, η πρόοδος είναι εκπληκτική», αναφέρει ο Δρ. Μαρκ Σάμιουελς, του Βρετανικού Ιδρύματος Ερευνών Υγείας.

Στη νέα έρευνα, που διεξάγεται σε πέντε κορυφαία βρετανικά πανεπιστήμια, θα συμμετάσχουν συνολικώς 50 ασθενείς. Ο 44χρονος είναι ο πρώτος που ολοκλήρωσε την αγωγή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!