Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

110
Η ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος ξεκινά την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 και λήγει την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, βάσει του άρθρου 15 παρ. 1 του ν.4177/13. Στο διάστημα των ενδιάμεσων εκπτώσεων και σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 του νόμου, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ωράριο 11:00 – 18:00. Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), όποιος επιχειρηματίας το επιθυμεί, μπορεί να λειτουργήσει προαιρετικά το κατάστημά του την Κυριακή 6/11. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για όσους εμπόρους επιλέξουν να έχουν ανοιχτές τις πόρτες για το καταναλωτικό κοινό στις 6/11, είναι από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.
Στη διάρκεια της περιόδου, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών, που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ επισημαίνει ότι τόσο η εφαρμογή της φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου, όσο και η προαιρετική λειτουργία καταστημάτων κατά την πρώτη Κυριακή ισχύος της, προβλέπονται από τον νόμο 4177/2013.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!