Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Huawei P9 Lite 4G: Οικονομική λύση… made in ChinaΗ Huawei, έχοντας μεγάλα μερίδια αγοράς σε μια χώρα με δυσθεώρητα μεγέθη, όπως αυτή της Κίνας, έχει εισέλθει δυναμικά – εδώ και χρόνια – και σε άλλες αγορές έχοντας αποκτήσει "κύρος", αποδοχή και μερίδιο αγοράς. Το Huawei P9 Lite 4G – εκ του ονόματος - μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια "ελαφριά" έκδοση του Huawei P9, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει επ' ακριβώς.

Η διαφορά τιμής μεταξύ των δυο συσκευών φτάνει τα 280€ και γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για διαφορετικής φιλοσοφίας συσκευές – και μάλιστα σε διαφορετικές κατηγορίες.

Το P9 Lite 4G είναι ένα smartphone μεσαίας κατηγορίας και τιμής (269€) και αποτελεί τον αντικαταστάτη του P8, ωστόσο έρχεται με μεγαλύτερη οθόνη και φυσικά με ενισχυμένα χαρακτηριστικά.

Η διάσταση οθόνης 5,2 ιντσών του P9 Lite είναι IPS και ανεβάζει αναλύσεις έως 1920 x 1080 pixels (Full HD) αποδίδοντας εξαιρετικά χρώματα.

Φυσικά διαθέτει την έκδοση 6.0 Marshmallow του λειτουργικού συστήματος Android, ενώ η επεξεργαστική ισχύς του προέρχεται από τον 8πύρηνο επεξεργαστή στα 2.5 GHz (Kirin) και την μνήμη RAM των 2GB. Η εσωτερική μνήμη αποθήκευσης φτάνει τα 16 GB και μπορεί να επεκταθεί με κάποια κάρτα microSD έως τα 128 GB.

Στα σημαντικά πλεονεκτήματα του P9 Lite συμπεριλαμβάνονται οι δυο κάμερες. Η μπροστά για τις selfies με ανάλυση 8MP φακό 27mm και F2.0, άρα μιλάμε για μια κάμερα γρήγορη που και μπορεί να κάνει ευρεία καταγραφή και να φέρει καλό αποτέλεσμα σε χαμηλό φωτισμό. Η πίσω κάμερα είναι ανάλυσης 13MP επίσης F 2.0, διαθέτει LED φλας και έχει δυνατότητα ρύθμισης ISO και EV δηλαδή ευαισθησίας και έκθεσης με αποτέλεσμα να σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε ποιοτικές φωτογραφικές λήψεις, σε χαμηλό φωτισμό η/και σε είδωλα ή αντικείμενα που κινούνται.

Όπως μαρτυρά και το όνομα του, το Huawei P9 Lite 4G υποστηρίζει δίκτυα 4G, ενώ όσο αφορά τη συνδεσιμότητα, εκτός από Fi-Fi και Bluetooth υποστηρίζει και NFC. H μπαταρία των 3000 mAh δεν είναι αποσπώμενη, σας δίνει χρόνο ομιλίας έως 18 ώρες και φυσικά δεν πρόκειται για την μπαταρία-"σταθμό" που θα σας κάνει να ξεχάσετε για 3-4 ημέρες τον φορτιστή σας.

Όσο αφορά τις διαστάσεις του P9 Lite, αυτές έχουν διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, παρ’ όλο που η οθόνη είναι κατά 0,2 ίντσες μεγαλύτερη με το P8. To ύψος της συσκευής φτάνει τα 14,4 cm (14,26 cm ήταν το P8), το πλάτος φτάνει τα 7,08 cm (7,06 cm το P8) και το πάχος φτάνει τα 0.7 cm (από το 0,76 cm του P8).

Σχεδιαστικά, το P9 Lite 4G είναι όμορφο και με αρμονικές καμπύλες γραμμές, κάτι που ισχύει για όλες τις χρωματικές παραλλαγές της συσκευής (λευκό, μαύρο, χρυσό), ενώ το γενικότερα όμορφο look ενισχύεται από το μεταλλικό σώμα. Στα υπέρ της συσκευής είναι και ο ήχος που αποδίδεται εξαιρετικά (για smartphone) από ένα ηχείο στο κάτω μέρος.

Το γεγονός ότι η Huawei είναι άκρως ανταγωνιστική ισχύει από τα πρώτα μοντέλα της εταιρίας που είδαμε πριν από μερικά χρόνια. Η εταιρία πλέον εστιάζει και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, διατηρώντας όμως πολύ καλές τιμές. Το Huawei P9 Lite 4G είναι σχεδόν πλήρες και ο μέσος (και παραπάνω) χρήστης θα μείνει ευχαριστημένος από αυτά που θα "πάρει" από τη συσκευή, έχοντας καταβάλλει τα 269€ για να την αποκτήσει.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!