Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016


Ο βοηθός διευθυντή σε ένα γυμνάσιο του Τέξας, κατηγόρησε τα ρούχα των κοριτσιών για την χαμηλή απόδοση του σχολείου -συγκεκριμένα, την απόδοση των αγοριών μαθητών.
Σύμφωνα με το Fusion, κατά τη διάρκεια μιας συνέλευσης στο Clements High School στο Sugar Land, Τέξας, ο βοηθός διευθυντή, Phil Morgante, είπε πως τα κορίτσια δεν θα έπρεπε να φοράνε crop tops ή στενά ρούχα, γιατί αποσπά την προσοχή των αγοριών. “Κορίτσια, ξέρω πως γυμνάζετε τους κοιλιακούς σας μετά τους Ολυμπιακούς, σωστά; Αλλά οι μπλούζες σας δεν μπορούν να φτάνουν μέχρι εκεί πάνω. Πρέπει να καλύπτει όλο το στομάχι. Οπότε, καλυφθείτε”, είπε ο Morgante. To The Odyssey αναφέρει πως η ομιλία ηχογραφήθηκε από μία μαθήτρια η οποία αργότερα την ανέβασε στο Soundcloud.
Ο Morgante δεν σταμάτησε εκεί όμως. “Κορίτσια, σας κατηγορώ όλες για τους χαμηλούς βαθμούς των αγοριών, εξαιτίας των στενών ρούχων. Αν φοράτε στενά ρούχα θα σας ζητήσουμε να αλλάξετε.”
Πολλές μαθήτριες σχολίασαν το γεγονός ως σεξιστικό και πως υπονοούσε οτι η εκπαίδευση των αγοριών στο σχολείο ήταν πιο σημαντική από των κοριτσιών. Σύμφωνα με δήλωση του Fort Bend Independent School District, τα σχόλια του Morgante υποτίθεται πως ήταν ένα αστείο και “μια αποτυχημένη προσπάθεια για χιούμορ” και “δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν ειπωθεί”. Η απολογία του Morgante δεν δημοσιεύθηκε αλλά στη δήλωση το Fort Bend ISD έγραψε πως “η κατάσταση αντιμετωπίζεται και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.”
Οι μαθητές παρ’ όλα αυτά, δεν πιστεύουν πως ο Morgante θα έπρεπε να χάσει τη δουλειά του, απλά έκανε ένα λάθος.
ΠΗΓΗ: ladylike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!