Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Σόιμπλε σε Μπόρις Τζόνσον: Να σας εξηγήσω αγγλικά τις αρχές της ΕΕ;
«Η εσωτερική αγορά έχει να κάνει με τις τέσσερις βασικές ελευθερίες της ΕΕ: ελευθερία της κυκλοφορίας προσώπων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και κεφαλαίων. Εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι, είναι να στείλουμε στον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας αντίτυπο της Συνθήκης της Λισαβώνας» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Βερολίνο.

Ο Σόιμπλε επέκρινε με δηκτικό χιούμορ τον Μπόρις Τζόνσον που είπε πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «είναι απόλυτη βλακεία» πως υπάρχει ένας αυτοματισμός μεταξύ της πρόσβασης στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά και στην ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων.

Ο Τζόνσον εκτίμησε ότι οι Βρετανοί θα μπορούν να μετακινούνται και να εργάζονται ελεύθερα όπου θέλουν και μετά το Brexit.

«Αν είναι επιθυμητή η διασαφήνιση, μπορούμε να πάμε και οι δύο και να τον βοηθήσουμε με τα καλά αγγλικά μας» είπε ο Σόιμπλε.

Το ίδιο υποστήριξε και ο Σαπέν. Οι τέσσερις βασικές ελευθερίες της ΕΕ δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Αν επιθυμεί κάποιος να συνεργαστεί με την Ευρώπη πρέπει να τηρεί και τις τέσσερεις ελευθερίες ταυτόχρονα.

«Αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό» τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!