Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016


Στη μέση του πουθενά βρέθηκαν περισσότεροι από 100 επιβάτες ενός τρένου που ταξίδευαν από την Σανταντέρ προς τη Μαδρίτη στην Ισπανία, όταν ο μηχανοδηγός τους παράτησε στα μισά της διαδρομής επειδή τελείωσε η βάρδιά του. Συγκεκριμένα, ο μηχανοδηγός εγκατέλειψε το τρένο και τους 109 επιβαίνοντες στα μισά της διαδρομής, το βράδυ της Τρίτης, έξω από το χωριό Οσόρνο, δύο ώρες μετά την αναχώρησή του τρένου.
treno-ispania_aftodioikisi
Εκπρόσωπος της αστυνομία δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ πως “ο οδηγός είπε ότι είχε τελειώσει η βάρδιά του και δεν υπήρχε αντικαταστάτης, οπότε σταμάτησε το τρένο και αποβιβάστηκε.” Ένας από τους 109 επιβάτες ανέφερε στην εφημερίδα El Diario Montanes ότι αρχικά τους ανακοινώθηκε ότι το τρένο σταμάτησε εξαιτίας τεχνικού προβλήματος. “Δεκαπέντε λεπτά αργότερα μας ενημέρωσαν ότι ο οδηγός σταμάτησε το τρένο επειδή είχε τελειώσει η βάρδιά του” είπε.
Όσοι από τους επιβάτες κατευθύνονταν σε κοντινούς προορισμούς στάθηκαν πιο τυχεροί, καθώς συνέχισαν το ταξίδι τους με λεωφορείο, ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι που αναγκάστηκαν να περιμένουν αρκετές ώρες προκειμένου να φτάσει το λεωφορείο που θα τους μετέφερε στη Μαδρίτη, που απέχει από το σημείο 200 χιλιόμετρα.
Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό, ενώ ζήτησε και συγνώμη από τους επιβάτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν. “Τέτοιου είδους περιστατικά δεν είναι συνηθισμένα στην εταιρία μας, είναι υποχρέωση του μηχανοδηγού να μας ενημερώσει για τυχόν αλλαγές ή και αντικαταστάσεις”, είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο ανέφερε πως “Θα έπρεπε να υπάρχει και άλλος οδηγός, ο οποίος θα τον αντικαθιστούσε στην αλλαγή της βάρδιας, πράγμα που δεν συνέβη. Έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν ανάλογα περιστατικά.”
Πηγή: news247.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!