Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016


Μηχανικοί της Picatinny Arsenal δουλεύουν πάνω στην πρώτη νέα θανατηφόρα χειροβομβίδα για τον αμερικανικό στρατό εδώ και 40 χρόνια, η οποία, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του στρατού των ΗΠΑ, είναι σχεδιασμένη να δίνει «μεγαλύτερη ευελιξία» στον στρατιώτη.

Όπως υποστηρίζεται, πρόκειται για μια χειροβομβίδα πολλαπλών ρόλων, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια από τους προκατόχους της, καθώς η λειτουργία της ρυθμίζεται από τον στρατιώτη με το πάτημα ενός διακόπτη.

Σημειώνεται ότι από το 1975 και μετά, ο αμερικανικός στρατός, όταν αποσύρθηκε η ΜΚ3Α2, χρησιμοποιούσε μόνο την χειροβομβίδα θραυσμάτων Μ67.

Η ΕΤ-ΜΡ (Enhanced Tactical Multi- Purpose), σύμφωνα με τη Τζέσικα Περσιμπάλι – project officer του ARDEC (Armanent Research, Development and Engineering Center), απαλλάσσει τους στρατιώτες από την ανάγκη να μεταφέρουν μαζί τους διαφορετικά είδη χειροβομβίδων, καθώς με το πάτημα ενός διακόπτη η χειροβομβίδα μπορεί να χρησιμοποιεί ως χειροβομβίδα θραυσμάτων ή δόνησης (concussion).

Ακόμη, η νέα χειροβομβίδα είναι σχεδιασμένη για χρήση τόσο με το δεξί, όσο και με το αριστερό χέρι, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα ελήφθη για την ασφάλειά της: Διαθέτει πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα πυροδότησης, οπότε, όπως υποστηρίζoυν οι σχεδιαστές της, μέχρι να οπλιστεί είναι αδύνατον να εκραγεί.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!