Κυριακή 17 Ιουλίου 2016


Μετά την παγκόσμια φρενίτιδα που ξέσπασε με την εμφάνιση του Pokémon Go της Nintendo, ενός παιχνιδιού για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα επαυξημένης πραγματικότητας, ήρθε η σειρά τα κινούμενα σχέδια από την Ιαπωνία, να κατακτήσουν και την ασημένια οθόνη.

Παρότι το παιχνίδι ξεκίνησε στις ΗΠΑ στις 8 Ιουλίου, ο χρόνος ήταν αρκετός ώστε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη μεταφορά του παιχνιδιού στον κινηματογράφο σε μία «ζωντανή» ταινία δράσης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Deadline, η Legendary Pictures είναι πολύ κοντά στο να κλείσει συμφωνία για την απόκτηση των δικαιωμάτων για τη μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του επιτυχημένου γιαπωνέζικου παιχνιδιού.

Αν και όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα, δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί λεπτομέρειες, ο σεναριογράφος της ταινίας «Βίκτορ Φράνκενσταϊν», Μαξ Λάντις, φημολογείται ότι θα είναι αυτός που θα γράψει το σενάριο.

Με την κυκλοφορία του παιχνιδιού η Nintendo είδε την τιμή της μετοχής της να αυξάνεται κατά 25%. Το Pokémon Go είναι το παιχνίδι με την ταχύτερη εξάπλωση και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτίμησης τόσο της Apple όσο και της Google, παρά τις ανησυχίες που έχουν ήδη εκφραστεί για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων κατά την αναζήτηση των «Pokéstops».

Πίσω από την παραγωγή της ταινίας βρίσκεται η εταιρεία Legendary Pictures, του Inception, του Jurassic World και του Interstellar. Πάντως οι ταινίες Pokémon είχαν μία μεικτή εικόνα στο μποξ όφις. Η ταινία Pokémon: The First Movie που κυκλοφόρησε το 1999 απέφερε κέρδη της τάξης των 163 εκατ. δολαρίων, ενώ η ταινία Pokemon Heroes, του 2002, κατάφερε να συγκεντρώσει τέσσερα χρόνια μετά μόλις 28 εκατ. δολάρια.
Categories: ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!