Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016


Επίθεση από αναρχικούς που συμμετέχουν στο "No Border Camp", δέχθηκαν πριν από λίγο τo γραφείο εργασίας, το κέντρο πληροφόρησης νέων Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, καθώς και τα γραφεία του Διεθνούς  Οργανισμού Μετανάστευσης, τα οποία στεγάζονται στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης,
Οι δράστες της επίθεσης τα έκαναν γυαλιά καρφιά αφού έσπασαν υπολογιστές, άνοιξαν πυροσβεστήρες, ενώ έγραψαν και συνθήματα στους τοίχους όπως, "Νo Border, Open the borders, blood on your hands" και πέταξαν μπουκάλια με μπογιές.
"Ήταν περίπου 11:05-11:10 το πρωί όταν ξαφνικά ακούστηκε θόρυβος από τον διάδρομο. Μια μεγάλη ομάδα, εκτιμώ πάνω από 50-60 άτομα επιτέθηκε συστηματικά, δηλαδή με ένα οργανωμένο σχέδιο στον χώρο των γραφείων που είναι μέσα στον χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Έγιναν καταστροφές σε υλικά γραφείου, σε υπολογιστές, έσπασαν βιτρίνες και καταστράφηκαν χώροι οι οποίοι ήταν για την υπηρεσία των πολιτών", τόνισε ο Μπάμπης Παπαϊωάννου ,εργαζόμενος στο γραφείο πληροφόρησης νέων της Διεύθυνσης νέας γενιάς του υπουργείου Παιδείας.
Όπως τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκουλες και ήταν ξένοι αφού τους είπαν στα αγγλικά πως η παρέμβαση δεν έχει να κάνει με τους εργαζόμενους.
Αυτή την ώρα  οι αντιδημαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν σύσκεψη και στη συνέχεια θα κανουν δηλώσεις.thestival.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!